en en | ro ro

Intr-o democratie reala, candidatii si alesii sunt capabili, si-au dovedit meritele realizand ceva. Mai intai informati-va cine ce a realizat. Faptele conteaza, nu vorbele goale.

Politicienii populisti /demagogi sustin ca poporul decide. I-a votat pe ei, ca sa nu faca nimic.

http://adevarul.ro/news/societate/dictionar-politic-populismul-suratele-lui-1_51e00875c7b855ff5630a891/index.html

Toti populistii promit marea cu sarea, dar nu isi tin niciodata promisiunile. Cu cat promisiunile lor sunt mai gogonate, cu atat sansa realizarii este mai indoielnica.

Un exemplu este Primarul Bucuresti. Dl.Oprescu nu a realizat nici viaductul Titulescu-Orhideelor, nici Stadionul National. A marit fara justificare pretul acestora, aproape terminate, taind apoi si panglicile de inaugurare. A demolat ilegal hala Matache pe directia Buzesti-Hasdeu, favorizand interesat proiecte de specula imobiliara pe acest traseu.

A promis o utopie, autostrada suspendata de cer, a aruncat bani grei pe lucruri inutile.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/capitala-operatie-estetica-nereusita-de-20-de-miliarde-de-euro-311408.html#top_articol

Din 1992-96, vedeam diferente intre campanii electorale de la noi si din vest. In Romania erau alesi doar acei care « se identificau » cu poporul. « Este de-ai nostri ». Nu avem sanse sa progresam daca alegatori manipulati voteaza candidati deja condamnati.

Nu va asteptati ca hotul demagog sa faca ceva pentru altii, pentru alegatori. Lingusitor inainte de vot, va deveni o fiara rapace, odata ce considera ca e « sustinut de popor ». 

« Cine fura azi un ou, maine va fura un bou. »

In schimb in vest primeau voturi doar acei care aratau calitati deasupra mediei. « Ii dau votul pentru-ca este cu mult deasupra mea ».

Nu intamplator alesii din Romania si Bulgaria lucreaza mana in mana cu interlopii.

http://www.presseurop.eu/ro/content/article/4002771-cum-sa-readuci-sofia-pe-drumul-cel-drept

 

Trebuie votati doar candidati capabili sa propuna ceva realist, spre binele altora. Daca 5% dintre alesi fac parte din aceasta categorie, ei devin un termen de comparatie greu de suportat pentru ceilalti. Repet in incheiere.

Judecati doar faptele si realizarile candidatilor, nu vorbele lor mestesugite.


Published on July 15, 2013. 5918 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss