en en | ro ro

Alinierea la standardele Uniunii Europene a adus cresterea neta a valorilor bunurilor. Si specula imobiliara a obtinut prima roadele. Piata de arta a progresat vizibil.
Si nepotul matusii Tamara investea in tablouri de maestri pe post de faianta in baie.
Recordurile s-au mutat de la legendele locale, la modernisti prizati si in tarile vestice. La licitatii de arta, picturile lui Grigorescu a fost intrecute mai intai de cele ale lui Tonitza, apoi de Camil Ressu si Marcel Iancu. Pentru recorduri, la noi se vand mai ales nudurile !


Fotografia este cea mai noua dintre produsele vandabile de arta. In occident, unele galerii de fotografie sunt ultra-prospere. Mai ales in Statele Unite.
Unele sunt de prestigiu, pun in vanzare lucrari vechi si rare, altele sunt specializate in fotografii marite in primii 10 ani de existenta a cliseului /genuine prints. Altele sunt profilate pe imagini la moda, sau pe zone geografice emergente fotografic.

Dar la noi ? Galeria fotografica trebuie sa aiba vad, sala de expozitie, relatii, contracte cu autori si clientela. A existat tentativa indrazneata a galeriei Karousel, la piata Dorobanti.

http://www.karousel.ro

D-na Sarbu a rezistat cateva luni. A remarcat anormalitatea pietei, de calitate proasta. Si observand cumularea pierderilor, a renuntat un timp. Asteapta momente mai favorabile. E nepractic sa faci maririle si sa le livrezi una cate una. Ai nevoie de contract complex si de o evidenta exacta. Asiguri fisierul de imagine galeriei. In urma comenzilor inregistrate, galeria plateste printurile si le ofera contra-cost, inramate sau nu, beneficiarilor.

Galerii on-line au mari avantaje pentru proprietarii lor. Au costuri reduse in exploatare, nici nu pot fi urmarite pentru numarul de lucrari puse in circulatie. Pentru castig, acestea pot trimete fisierul mare afara, unde nu-l mai poti urmari. Cam nasol pentru fotografie.
Si asa, vor trebui evitate contracte de exclusivitate.
Galeria este comerciant. Poate reusi, sau nu.


Raman festivaluri internationale si galerii externe, care nu sunt la indemana oricui.
Lucrurile se vor schimba dupa trecerea la euro, cand concurenta va creste exponential.
Si firmele mici vor putea veni in Romania. Sa asteptam vremuri mai bune.

Published on August 20, 2009. 5328 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss