en en | ro ro

Cu ocazia campionatului mondial de handbal am redescoperit TVR 2 si emisiunile delicioase, cu Jamie Oliver.
Marile secrete ale gastronomiei seamana cu secretele din orice arta.

Sa folosesti in mod creativ cele mai bune ingrediente, specifice locului.
Prezentarea este importanta la nivel inalt. Dar daca gustul nu este competitiv, totul a fost degeaba.
In provincie, am mancat lucruri ce aratau excelent, fara nici-un gust.
Alte preparate nu sunt prea prezentabile, desi uneori incredibil de bune.

mici.jpg

Este foarte adevarata si vorba din batrani.
"Foamea este cel mai bun bucatar."

oaie-la-protap.jpg

Cel mai important este aportul personal, determinat de stil si de inspiratie. Sa anticipezi efectele de armonie, de alternanta sau de surpriza, de forma si fond.
Firme de mare prestigiu sunt si in zona utilajelor artei culinare. Dar savoarea delicateselor nu depinde de marca telului, a cutitului sau a cuptorului.
Fiecare vrea cele mai bune unelte, dar care nu fac minuni singure.
Chiar si acestea, in situatii limita, mai degraba dau automat rateuri.
Si sa nu uitam. Retetele rancede de cantina n-au legatura cu creatia culinara.

Va urez indigestii cat mai usoare pentru atat de grelele sarbatori, care ne pandesc. La Multi Ani.

Published on December 22, 2005. 5090 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   April 2021  (0)
   March 2021  (0)
   February 2021  (0)
   January 2021  (1)
   December 2020  (0)
   November 2020  (0)
   » view full archives

rss