en en | ro ro

Bancile sunt instututii de intermediere, care gestioneaza sumele incredintate de terti. Desi siguranta este importanta, marile Banci incearca orice sa isi mareasca profiturile. Folosesc traderi care fac plasamente, mai mult sau mai putin riscate, platiti cu bonusuri.
La bancile americane, 40% din fonduri sunt rulate zilnic. Apar imperfectiuni de comunicatie, intentionate sau nu. Un trader nu a comunicat situatia din decembrie. Inregistra perderi de milioane de $ si pierdea bonusul. Un altul era obiectul a 2 anchete, dar raspunsurile sale tehnice nu au fost intelese de superiori. Care au tacut, sa nu se afle ca sunt depasiti..
Traderul Jerome Kerviel deja pagubise Banca Societe Generale cu 4,9 miliarde euro. Cine este vinovat si cine plateste ? Nevinovatii, bineinteles !

Recesiunea in Satele Unite e mai putin evidenta dupa 6 luni. Fort Knox a permis devalorizarea $, cat sa poata exporta in continuare. Altfel s-ar fi asfixiat. Apar si unele efecte neasteptate.

http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1809950,00.html?xid=rss-topstories

Criza pretului combustibililor fosili, odata cu consumul progresiv al Chinei si al tarilor in curs de dezvoltare, pe fondul unor recolte slabe, a aruncat in aer pretul principalelor alimente.

O recesiune mondiala este de temut, care ne-ar putea lovi si pe noi.
Degeaba avem crestere de 8% anual. Cum avem inflatia de 8,5%, nu ne mai ramane nimic in buzunare. Doar promisiunea unei recolte triple la porumb este pozitiva. Ploua in mai, ai malai ! Doar ca acei care vor profita vor fi numai speculatorii, nici taranii, nici populatia.

Pana la urma, se pare ca alta cale nu avem. Ne vom integra in Europa fara acea parte din tara care mai traieste in evul mediu. Acestia vor fi exclusi de la impartire, chiar de catre profitori.

In marile institutii bancare, cat de mari ar fi pierderile de care sunt responsabili, sefii cad mereu in picioare. Au convenita prin contract pana si suma cu care se retrag. Landon Th, NYThimes.
http://www.nytimes.com/2008/01/27/business/yourmoney/27kim.html?_r=1&fta=y&oref=slogin

In cine poti sa mai ai incredere ?

Published on June 03, 2008. 5548 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   July 2024  (0)
   June 2024  (0)
   May 2024  (0)
   April 2024  (0)
   March 2024  (0)
   February 2024  (0)
   » view full archives

rss