en en | ro ro

Cand eram mic, citeam cu entuziasm cartea lui Jules Verne : Ocolul Pamantului in 80 de zile. De curand, un temerar de 61 de ani a reusit mai mult decat ocolul lumii, fara escala :

http://www.virginatlanticglobalflyer.com/News/Steve_finally_arrives_safe.jsp
Avionul Virgin Atlantic al lui Steve Fossett a decolat din Florida, a ocolit globul si dupa ce a mai traversat inca odata Atlanticul, a aterizat la Bornemouth. In cca 77 de ore a parcurs 42.450km, la mare inaltime, oarecum pe directia paralelei 45.

Si in fotografie de multe ori realitatea e capabila sa depaseasca fictiunea.
Doar ca trebuie sa fi pregatit, ca sa poti face imagini cat mai elocvente.
Pregatirea se bazeaza pe intelegere, pe spirit de observatie si pe antrenarea anticiparii.

In aceste momente, piata locala este inundata cu marfa ieftina, mai mult de contrabanda, venita de multe ori din China. Poate pe nedrept, marfa proasta este caracterizata cu vorba chinezarii. Si totusi este evident pentru oricine. Calitatea muncii calificate si raportul calitate pret este mai mult decat favorabil in China. Majoritatea firmelor de varf stramuta si construiesc uzine in China. Dupa Nikon si Canon si Fuji isi muta ponderea pe continent.
Din ce in ce mai mult, produse de inalta calitate vor avea marcat made in China.
Cresterea economica a colosului asiatic este de neoprit. Multi analisti economici apreciaza ca Statele Unite vor fi depasite de China, ca pondere economica dar si importanta politica, in jurul anului 2040.

In inalta societate americana, mai ales din N.Y, a aparut o tendinta simpatica.
Parintii foarte bogati cauta doici din China pentru copii mici. Sa-i invete limba chineza, dialectul mandarin de mici, sa fie cat mai bine pregatiti in competitia economiei globale.

http://www.newyorkmetro.com/nymetro/news/people/columns/intelligencer/11629/
Chelneri restaurantelor chinezesti de lux din N.Y rad auzind copilasii albi gangurind in chineza. "Noul Imperiu Roman in decadere se pregateste de primirea hoardelor economice din extremul Est."

Published on February 17, 2006. 3506 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   January 2021  (1)
   December 2020  (0)
   November 2020  (0)
   October 2020  (1)
   September 2020  (0)
   August 2020  (0)
   » view full archives

rss