en en | ro ro

Am avut si mai am medici in familie. Medicina romaneasca, in conditii precare de activitate, era foarte apreciata si avea varfuri de marca.
Lucrurile se schimba si parca nu toate spre bine.
Doctori tineri de mare calitate pleaca in vest, sa isi asigure familia. Sau ca sa stranga bani, sa fie competitivi. Nu iti poti face o clinica privata cu ce aduni din salariu. Manageriatul spitalelor si policlinicilor a devenit o sursa de castig sigur.
De multe ori sunt preferati impostori, cu relatii sus puse, care se sustin intre ei si escaladeaza scara politica. Sumele din ce in ce mai mari vehiculate nu par a schimba nimic. A devenit chiar periculos sa te internezi intr-un spital. Poate nu iti vei intrema sanatatea, dar o poti subrezi definitiv. Cateva cotidiene s-au implicat in aceasta campanie. Articole descriu dezastrul din sistemul de sanatate.
In RL exista seria Maternitatile groazei. Fara speranta, suna un alt verdict :

Avand o viroza in alta tara, am descoperit cu surprindere ca medicamentele sunt mai ieftine la Paris decat la Bucuresti. Aici, am avut de facut investigatii si am ramas ore intr-o clinica locala. Astepti si privesti. Observi personalul auxiliar care se preface ca are treaba. Din cadrele medii, unele sunt muncite si subplatite, altele nu fac absolut nimic. Doar vaneaza avantaje personale, nemeritate. Un vecin, importator de medicamente, si-a pierdut viata in spital, urmare a mai multor greseli facute de cadre inferioare. Parintii mei, ambii medici, au decedat in urma unor complicatii datorate erorilor medicale, facute de medici de grad si calificare inferioara.
Fiul lui Gerard Depardieu a decedat aici dintr-o banala pneumonie, boala nebanuita de medicii romani. Un profesor renumit spunea ca este mai bine sa fii procuror.
Personalul medical se comporta cu mai mare grija cu acestia.

Student, l-am auzit intamplator pe rector vorbind cu cel care l-a urmat : 19 din 20 de studenti nu isi merita diploma. Mi s-a parut o exagerare grosolana.
Am constatat ulterior ca era absolut adevarat. Un prieten medic, revenit din State, mentiona aceleasi cifre referitor la medici. Seful de sectie roman dintr-o mare clinica europeana avea judecati similare. Aceste cifre ar fi valabile pentru toate profesiunile liberale, avocati, actori, medici, arhitecti.

Dar cum suntem in perioada sarbatorilor de iarna, sa trecem intr-o nota pozitiva.
Iata o parere buna despre Bucurestiul Monumental, aparuta ieri in Daily Mirror :

http://www.mirror.co.uk/advice/travel/2009/12/26/bucharest-is-simply-monumental-115875-21923428/

Lor, Bucurestiul li se pare exotic, interesant si ieftin. Ca sa vezi...

Published on December 27, 2009. 5883 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   August 2023  (0)
   July 2023  (0)
   June 2023  (0)
   » view full archives

rss