en en | ro ro

Creatorul este privit de unii ca un fel de agent turistic care promoveaza frumusetile patriei. Un nou model de propagandist care scandeaza lozinci despre plaiuri mioritice, acolo unde curge cornul, pardon, laptele si mierea de 2000 de ani. Amintiti-va de shmenul si albumul Eterna si Fascinanta Romanie. Si mai nou de Tzinuta umila a splendorii, volum comic tiparit la Humanitas.

Nimeni nu e perfect. Cu atat mai putzin noi romanii. Avem olimpici medaliatzi cu aur la matematica si fizica. Dar gasim si o puzderie de analfabetzi. Avem oameni cinstitzi, dar e tzara plina de excroci. Multzi au ajuns celebri. Cand nu dau declaratii la PNA, sunt chematzi pe la televiziuni. Sa ne deschida noua ochii, cat suntem de prosti.

Ni se spune ca nu exista plaje, munti, peisaje si fauna ca in Romania ? O vara din State, a fost in cateva tari. Peste tot plajele erau mai frumoase, serviciile mai bune si mai ieftine ca la noi. In Fidji de exemplu, sau Caraibe. Avem peisaje frumoase, e drept. Vedem si dune de gunoaie peste tot. Padurile au fost rase ilegal, de obicei cu complicitatea acelor care trebuiau sa le apere. Si valorificate de excroci, care au cotizat unde trebuia.

De fauna ce sa mai zic. Specialistii locali dau din coltz in coltz.
Trebuie sa scrie pentru fiecare specie pe cale de disparitzie, cate exemplare sunt, unde au fost vazute ultima data, cifre si date exacte. Iar ei au date zero barat. Pana la alegerile 2004, cum aparea ceva mai deosebit, cum organizau o vanatoare cu staif pentru Voda, baroni si Top 300.

Dar cel mai prost stam tot cu oamenii. "O tzara minunata, pacat ca e locuita." Un editorial titra : "Porti deschise la puscarii si la casa de nebuni."

Infractori parasesc tara obladuitzi de politzisti, cu Pri Plata corespunzatoare.
Medicii apreciaza ca 2% din populatia mondiala are probleme psihice, mai mult sau mai putzin grave. In multe tzari acestia isi urmeaza tratamentele. La noi, stressul, nevoile, saracia si un sistem sanitar la pamant, in parte putred, au dublat probabil procentul.
Ce auzim din spitalele romanesti ? Acolo mai cad tavane, refuleaza veceuri, curg calorifere si mai fug bolnavi. Ce se intampla cu acesti bolnavi ? Fac tot ce le da prin cap. Iata 2 exemple.
Nicolae Ceausescu, adolescent infractor, a intrat intr-o structura politica care a castigat chiar alegerile pierdute. Cu metoda Stalin : "Voi votatzi, Noi numaram."
Seful catedrei de neuropsihiatrie, varul tatei, aprecia in 1979 ca Nicolae ar cam fi de bagat in cusca. Acesta si-a Continuat cu Succes activitatea inca 10 ani. Cu un efect Dement.

panouri paranoia.jpg

Parca tot era mai bine daca s-ar fi tratat de paranoia. Sigur ar fi avut un sfarsit mai uman. Dar si noi am fi dus-o mai putzin rau. Si atunci si dupa aceea.

Fratele Roger, fondatorul comunitatii de la Taize a fost injunghat in timpul slujbei de o dezechilibrata. Romanca Luminita Solcan vizita frecvent psihiatria din Iasi. Era in evidenta Politiei ca detracata. Boala i s-a agravat in ultimii zece ani. A lasat tratamentul si a plecat sa se Exprime pe alte meleaguri.
"Un nebun arunca o piatra. 10 desteptzi nu mai pot sa o scoata."

Romania are cateva probleme mari, care vor trebui rezolvate totusi de romani.
Cand ne vom impaca cu aceasta dualitate, cand vom trata si relele care ne macina, doar atunci vom avea sanse reale de schimbare. Si inceputul este deschiderea, cu realizarea unor infrastructuri reale. O educatie de alta calitate trebuie sa dea sanse reale absolventilor ei. Si sistemul de sanatate este bolnav.

Dar nu o sa ajungem prea departe cat timp 40% din votantzi pun inca stampila pentru gogosi si gangsteri. Care nu se mai cearta intre ei, pentru ca s-au intzeles in prealabil cum se imparte prada.

Astazi Hasselblad a anuntzat un model integrat digital nou : H2
http://www.hasselblad.se/

Published on August 24, 2005. 5346 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » October 2023  (0)
   » view full archives

rss