en en | ro ro

Dar sunt mai multi fotografi cunoscuti decat fotografe.
Au fost si mai sunt fotografe extraordinare.
Julia Margaret Cameron, Imogen Cunningham, Lisette Model, Dianne Arbus si Mary Ellen Mark sunt primele care imi vin in gand.

Si vor aparea mereu altele, poate din ce in ce mai bune. In 1974 am predat fotografia la Universitatea Dalles. Cel mai bun elev era o femeie, cred ca era studenta. Dar nu am mai auzit nimic de ea. In acea vreme, specialiste in portret si fotografii de copii la noi erau doamnele Heddy Loffler si Clara Spitzer. Prin 2004 am vrut sa ii iau si un interviu doamnei Spitzer. M-a amanat de 2 ori, apoi nu a mai raspuns nimeni la telefon.

Femeile sunt mai dedicate, mai grijulii, mai atasate de treaba pe care o fac, decat barbatii. Cel putin in medie.
Dar si mai atrase de multe alte lucruri, de viata de familie, de cariera.

Din pacate au si defecte, care le retin progresul. Femeile rar parasesc caile batute. Evita riscurile, fie ele si controlate, mai mult decat barbatii.
Multe dintre fotografe esueaza in manierism. Sau se auto-fotografiaza la nesfarsit.

O fotografa care a reusit sa transforme calitati si defecte femenine in stil propriu pare a fi : http://www.amypostle.com/

O alta fotografa care nu merge pe cai batute ar fi :

http://www.nicolebengiveno.com/

Nicole a fotografiat in Albania inainte de 1989, dar si in Turkmenistan. In Archives NGM apar acele imagini. Mai multe fotografii mi se par ultra-familiare. Dar si la Abstracts, multe imi atrag atentia, mai ales studiile in miscare.

Daca ar fi sa aleg femei cu influenta asupra fotografiei din tara, as alege 2 tinere care fac Public Relations cu pasiune si rezultate excelente : Vera /Skin-Nikon si Andra la F64.

Pana la urma am gasit o fotografa care face fotografii si "din Interior", nu doar "din Afara". Este o surpriza, romanca si editor de fotografie la Columbia Daily Spectator, NY.

http://angelaradulescu.com

Published on July 18, 2009. 5391 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   June 2024  (0)
   May 2024  (0)
   April 2024  (0)
   March 2024  (0)
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   » view full archives

rss