en en | ro ro

Raul l-am mostenit din vremea cand politicieni exterminati la Sighet au fost inlocuiti de politruci. Dupa 1989, parte din nomenklatura privilegiata in sistemul comunist, a devenit Kleptocratica. Profitorii FSN au ales, in interes personal, social-cleptocratia si etica egoismului. Detalii la :
http://www.oglindaliterara.ro/arhiva/index.php?ar=825
Baietii de la Partid s-au intalnit cu cei de la Securitate prin aprilie 1990 si au decis. Bai, eu fac politica. Si tu te imbogatesti. Intri acolo, furi tot, imi dai si mie partea. Ai inteles ? Da, sa traitzi ! Zis si facut. Sa le zici, la prosti, ca o sa fie protectie sociala. Si s-au intalnit hotii cu prostii, care asa au votat. Era greu de crezut ca un grup de cleptomani putea sa infiinteze un partid politic, sa fraudeze alegeri, sa foloseasca resurse nationale ca propriile conturi in banca. Dar Kleptocratii au reusit. Kleptocratul era pradatorul suprem, rechin alb al apelor tulburi post-comuniste, protejat de unchiul Ilici si de manastirea Secu. Lucrurile au mers pefect 16 ani, dar incep sa scartzaie.

Solidarizarea unor parlamentari, in a-l pune pe Basescu la zid, seamana a reflex de autoaparare. Imediat s-au gasit in toate partidele Oameni de Bine, personaje controversate, sa se coalizeze impotriva Presedintelui. Cum sa apara dosarele nostre, puse Bine in raft la siguranta Nationala. Ce asemanari sunt intre Nicolae Vacaroiu, C.Vadim-Tudor, Dan Voiculescu, Dinu Patriciu ?
Care ar fi numitorul comun ? Ca membri marcanti in partide au facut, de la inceput, ca romanul Impartial, afaceri formidabile, sub toate guvernele si cu toate partidele. Au facut ziare, televiziuni, au vandut benzina cu trenul sub embargou, au taiat paduri, au calcat neincetat legi. Si nimeni nu i-a deranjat. Erau baieti Buni, de-ai Nostri. Si cotizau unde trebuie. Dupa 15 ani de incurajari fatise, nici nu te miri ca mitocania si hotia sunt considerate virtuti de unii tineri, mai fara capatai.

Ah, Era cat pe ce sa il uit. Nici Ferestroy Attila, vicepresedintele Comisiei control SRI, nu vrea sa cada victima deconspirarii.
Aprecierea mea pentru un roman de origine maghiara a adus si reactii xenofobe.
Dar ce legatura mai are UDMR cu maghiarii ? Zisa a maghiarilor, Uniunea are alte probleme. E total controlata de potentati din care detaseaza d-l Verestoy, cu afaceri care au prosperat suspect, ca tentacule maghiare ale caracatitei PSD. Asa "Drujba lui Dumnezeu" a fost bine protejata chiar de necuratul.
Am fost la niste prieteni. Au o casa la Snagov, spre Izvorani. Dupa atata arsita, venise si ploaia. Cu rafale de vant si furtuna, inainte si in timpul ploii torentiale.

1 rafale vant.jpg

2 ploaie torentiala.jpg

Apoi a iesit soarele. Peste lac, se vede o cladire enorma de 50m, 4 etaje, cu acoperis din cupru, aproape cat un stadion, vila lu domnu senator Cherestroi Attila, baiat modest, dar cu relatii vechi.

Mai resfirati baieti, mai rasfirati, nu va inghesuiti asa. Nu mai sunteti la coada, la oua, in 1987. A sosit momentul inventarului la oua si termopane, cum propunea Amabil, nepotul matusii Tamara. Gura pacatosului adevar graieste.

Published on August 07, 2006. 5989 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   August 2023  (0)
   July 2023  (0)
   » view full archives

rss