en en | ro ro

Sau sa guste. Dar se lupta strasnic, ca sa obtina marfa proasta, cu care erau obisnuiti. E vorba de copilasi de la scolile engleze unde Jamie Oliver a lansat programul: hrana sanatoasa. Cu peste, salate, sunca adevarata, mancare buna. Credeti cumva ca copii s-au delectat ? Nu, deloc. Au aruncat mancarea. Nu ne Place. Ce porcarie ! Vrem burgeri si pizza.
Ati gustat ? Nu ! E scarbos. Nici prin gand nu ne trece sa gustam asa ceva !
Emisiunea, facuta de televiziunea engleza IV avea fraze antologice : Somon ? Nu vreau sa gust ! Vreau cartofi prajiti cu ketchup. Nu mananc fructe. Nu sunt bune !
Parintii ii incurajeaza din ignoranta. Sa le dea mancare de la Mac Donald cu hormoni. Nu Porcarii, mancare de restaurante cu stele, cu care nu sunt obisnuiti.

http://www.channel4.com/life/microsites/J/jamies_school_dinners/do_something/lunchboxes.html

De-abia cand au fost invitati sa ajute la gatit si ei, le-au gustat. Le-a placut si au mai vrut.

Acei lipsiti de informatie aleg ceea-ce cunosc, nu ce le trebuie. Din frica de necunoscut. Inca din 1921 se stie ca 1/4 din populatia tarii sunt alegatori captivi. Care il voteaza pe acela din post. Chiar pe acel care si-a batut joc de ei ani de zile. Se tem de necunoscut. Daca o fi si mai rau ??

Am fost prima data in vizita la fratele meu, la Paris in mai 1990. Fiul primei mele sotii era elev in clasa 7-a, la Caragiale. Avea un coleg, arbitru al elegantei in liceu, fiu de ministru Ceausescu. Am adus pentru baiat un geamantan cu cele mai bune haine, haine de firma, ultima moda, alese de nepotul meu. Pustiul astepta infrigurat cadoul. A deschis geamantanul. A fost total dezamagit. Nu a purtat nimic luni de zile. Pana cand a inceput Arbitrul Elegantei sa primeasca asa ceva. Hainele, la inceput dispretuite, au trecut la purtat. Dar unele erau deja prea mici.

Si emisiunile de televiziune sunt incadrate in tipar. Marfa de calitate proasta are mare succes. Marfa buna nu s-a prea aratat. Si nu este sustinuta de nimeni. Mitocanul dispretuieste ce nu intelege.
Suporta doar picturi cu pepenele spart, sau tiganca cu sanul pe dinafara.

Poate ca si gusturile pentru fotografie ne sunt pervertite.
Stiu o groaza, care nu se uita cu entuziasm decat la poze proaste, false, cu culori chimice. Fara personaje, care li se par banale sau triviale. Fara sa isi dea seama ca nu sunt deloc autentice.

Published on April 26, 2006. 5072 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   » view full archives

rss