en en | ro ro

Recuperare, Reciclare si Refolosire era un slogan gaunos, din politica Partidului, in anii 1986.
Totul era doar de fatada. Spre deosebire de alte tari, unde se fac eforturi reale pentru a nu se irosi inutil resurse importante. Si pentru protectia mediului.
La noi, reciclarea de materiale energofage este inca privita cu dispret.
Conform Directivei 2002/96/CE, si noi vom atinge in 2008 un nivel de colectare de la populatie de 4 kg/locuitor /an. 4kg x 22 mil. locuitori = 88 mii tone materiale, din care macar 30 mii tone materii refolosibile, numai din electrocasnice abandonate. Mai sunt masini avariate, acumulatori uzati, si cate si mai cate. Chiar si uzine abandonate de unde s-ar putea recicla mii de tone de materiale diverse. Un exemplu :
http://www.gandul.info/2006-04-19/reportaj/academia_tevilor

Intr-o tara saraca, multi incearca sa valorifice materiale usor de reciclat. Accidentul Laurei Stoica a aratat cat de extinsa este activitatea de colectare. Zeci de mii de oameni se indeletnicesc cu asta. Colinda orasele, satele, tara, cu caruta, sau cu o Dacie papuc desalata. Ei sunt in partea nevazuta a ice-bergului. Aduna materialele si le duc la topit.

cu fiare vechi.jpg

carutza golita.jpg

Spre varful piramidei valorificarii sunt proprietarii cuptoarelor de topit metale, mai ales neferoase. Pozitia privilegiata a fost obtinuta cu pricepere, asumare de riscuri, conexiuni in domeniu. Pentru realizari, acesti intreprinzatori merita aprecieri sincere. Comunitatile lor isi arata cu mandrie bogatia. Fiecare face o casa si mai indrazneata. Toate impreuna dau un aspect agresiv-simpatic, ca un manifest de bucurie, fata de trecutele timpuri, cand erau in mari nevoi.
Unii dintre ei sunt foarte amabili, ca d-l Zaharia, cu cravata dumnealui stralucitoare.

don  Zaharia.jpg

Da, da, caratele ii sclipeau in soare, de la 100m.

detaliu cravata.jpg

Altii, mai banuitori, folosesc prezumptia de vinovatie. Vrei sa ne faci rau, stiu eu ! Te-ar putea fugari cu Trotinetele din dotare.

Baietzi Atv quad.jpg

Aceasta afisare ostentativa, pentru acei care nu-si pot permite, este in traditia etniei. Bunicile lor purtau salbe de galbeni, dovada a averii parintilor sau a sotului.
Sunt mai intelegator cu romii, care isi respecta sincer bucuriile si credintele : turnuletele ii feresc de duhuri rele, decat cu romanii proaspat imbogatiti, care solicita o casa agresiva. Sa moara vecinii de invidie.

Published on April 19, 2006. 6593 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   » view full archives

rss