en en | ro ro

Rromii sunt altfel de romani. Oricum am intoarce-o, tot cetateni romani sunt si ei. Ba unii dintre ei au acte de prezenta in tarile romanesti inca din secolul 15.
O buna parte din ei sunt putin integrati in societatea actuala, cu rata de analfabetism in jur de 30%. Iar spre 2% nu au nici macar acte. Acestia au sanse nule de a obtine un serviciu stabil.

http://www.sper.org.ro/
Sloganul Sper este : Discriminarea romilor se invata acasa. Cunoaste-i inainte sa ii judeci. Din pacate, organizatiile de protectie a romilor descopera cat de bine se pot promova, ce beneficii au. Se practica promovarea etniei, prin reprezentantii ei ! Bunele intentii au fost deturnate, cu complicitatea reprezentantilor romi. Un vice-presedinte al partidei Romilor se fudulea cum foloseste personal acele fonduri. Si cat este el de invidiat. Dar au aflat si altii aceste detalii.

http://www.romanialibera.ro/a123235/basescu-agentiile-guvernamentale-pentru-romi-ar-trebui-comasate.html
In cine sa ne mai punem speranta ?
Presedintele tarii folosea in privat expresia Tziganca Imputzita pentru o ziarista agasanta. Gafa lui Cioroianu, playboy liberal si istoric rasist, de a-i exporta in pustiu l-a descalificat definitiv. Impins de PNL, tribunul Vadim a fost in Italia sa inflameze conflicte, in folos propriu.

Dar nici romanii nu au inteles inca ca trebuie sa isi ia soarta in propriile maini.
Nimeni nu va veni sa ii scoata, de unde s-au bagat singuri. Romanii au facut exces de zel sub comunism. Ei au votat aiurea reprezentantii nomenclaturii si securitatii, ani de zile. Nici fonduri europene, adevarata mana cereasca pentru dezvoltarea tarii, nu mai ajung unde trebuie. Sa nu ne mire ca sunt atat de multi satui de politica, de politicienii de foarte proasta calitate.

http://www.cotidianul.ro/m_am_saturat-44230.html
Dar tot va trebui sa ne mobilizam, ca sa mai facem curatenie. De fapt, de ce se duce totul de rapa pentru oamenii simpli ? Iata un raspuns din Adevarul :

http://www.adevarul.ro/articole/de-ce-se-duce-totul-de-rapa/348909

Mecanismele pietei libere reglementeaza relatii economice naturale.
Nepriceputi si neadaptati dispar, inlocuiti de firme mai mobile, care ofera produse si servici mai competitive. Acestea vor deveni din ce in ce mai vizibile, cu apropierea de trecerea la moneda Euro.

Dinozaurii din fostul sistem se lupta sa pastreze situatia favorabila lor, reglementata de guvern, unde functionari guvernamentali, multi neschimbati inca din 1994, actioneaza linistiti. Cele 2 parti au interese comune.
Nu vor sa dispara. Prefera Economia de Piata Victoriei.

Published on April 24, 2008. 5165 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss