en en | ro ro

In Liga Campionilor, fazele finale se disputa intre cele mai puternice echipe : lidere din campionatele spaniol, german si englez, eventual si campioana Portugaliei sau a Italiei se califica in semifinale. Barca, Real si Bayern sunt aproape «abonate».

Cel mai in voga antrenor al momentului, Guardiola, a decis sa se mute la Manchester City, echipa cu o enorma sustinere financiara din Emirate.

Dupa ce a castigat tot cu Barcelona, Pep s-a mutat plictisit la Munchen, unde a preluat pe Campioana Ligii Campionilor. Antrenor excelent, Pep Guardiola exagereaza cu posesia balonului. Adevarat, cat timp ai mingea nu esti in pericol. Desi nu este deloc indiferent unde o ai si cum o stapanesti. Are preferinte evidente pentru jucatori scunzi cu o stapanire deosebita a balonului. Normal, l-a avut pe Lionel Messi. Iar Xavi cu Iniesta erau motorul de tiki-taka al Barcelonei si al Spaniei.


La Munchen, Guardiola nu a «rupt inima targului». A castigat campionatul german, dar a inpotmolit echipa in semifinalele Ligii Campionilor. Nu am inteles deloc ce merite aveau Rafina si Bernat. Pasau sistematic numai inapoi sau la adversar, transformand atacurile surpriza in ceva previzibil. Apararea adversa avea timp sa se organizeze si sa se aglomereze.

Ambii alergau mult, facand des greseli grave. Depasiti de adversar, isi lasau coechipierii mai buni in situatii limita. Acestia se puteau accidenta grav sau puteau lua cartonase rosii.

            Pleaca Guardiola, vine C.Ancelotti. Primul lucru, intareste apararea lui Bayern :

http://www.uefa.com/memberassociations/news/newsid=2362855.html

Mats Hummels si Renato Sanches sunt jucatori tineri, inalti, care lanseaza ofensiva.


Published on May 14, 2016. 5084 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » October 2023  (0)
   » September 2023  (0)
   » August 2023  (0)
   » July 2023  (0)
   » view full archives

rss