en en | ro ro

De-abia azi am citit articolul d-lui Andrei Barsan: “Albume foto, sa ne bucuram de ele.”
Si are dreptate dumnealui, referitor la cartea mea cu Revolutia.
Nu am fotografii facute noaptea, nici pe 21, nici 22 decembrie. Emilian Savescu are cateva din noaptea lui 21. Cunostea pe cineva cu apartamentul pe Magheru, la etajul 4 in blocul de langa biserica Italiana. A ramas si el acolo.
Nu stiam dinainte ce evenimente vor avea loc. Nu aveam pe acea vreme nici triepied, nici flash. Nu aveam filme de rezerva. Si nici nu se gaseau de cumparat. Pe 21 am avut un film. Am sters-o dupa ce am fost inhatat de un membru USLA. Pe 22, am intrat in cladirea CC cu 3 aparate si 4 filme (3 incepute). Cand le-am terminat, am plecat. La caderea intunericului au inceput sa se auda in Piata focuri repetate de arma automata. Erau si simulatoare, dar se tragea si in multime. Doar in CC nu !
Si aveam nevasta speriata, acolo jos. Am sarit din cladirea CC de la o fereastra la etajul 1.
Uite ce scrie
aici. Ca profesionistii au avut si au folosit macar 25 filme. Erau mai bine sustinuti.
Eu am facut toate fotografiile pe numai 13 filme, din 21 pana pe 3 ianuarie. Dintre acestea, 3 filme erau deja incepute si 2, ultimele, au doar cate 5-6 clisee cu Revolutia. Faceam mereu economie de film. Din cauza asta am evitat clisee facile. Nu am poze cu toate pancartele, cu toti agitatorii, etc.
Pe 22 dec. 1989, soarele a apus la ora 16h40 si amurgul dura 55 minute. Pe 21, membrii USLA erau acolo de la inceput. Dar s-au dezlantuit doar dupa ce a cazut noaptea. Nu mai scapa nimeni care ar fi facut fotografii pe strada dupa ora 18. Si oricum nu aveam nici-un film sensibil, nici macar de 400 Iso. Dar am primit pe 23, cand a venit fratele meu... 

Vorbeam cu Laurentiu Galmeanu, si dansul nemultumit ca nu are fotografii mai dure, mai tarziu in noapte.
Laurentiu a facut fotografii la Inter si a ales viteze nu prea rapide, sa nu poata fi recunoscuti demonstrantii din imagini. Pe 21, eu am facut fotografii la Gradinita, unde e acum Mac Donald, si am vrut ca scutierii din barajul MI sa poata fi toti identificati.
Este destul de probabil ca noi doi "Nu Am Fost Saltati de Organe" pentru ca am plecat devreme. Cand Ei nu aveau inca control total.
In decembrie 2019, pe gardul MNAR erau datele celor ucisi din acele nopti. Figurau si 5 tineri de 15, 16 si 17 ani, toti impuscati in cap. Acei care impusca in cap copii minori nu sunt oameni normali, sunt monstri sau fanatici dementi. Nu m-ar mira ca acel criminal sa fie Erou al Revolutiei.


Published on September 13, 2020. 2588 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » October 2023  (0)
   » view full archives

rss