en en | ro ro

In 1987, detasat la Carpati, proiectam pentru Casa Republicii. Lucram in turnul cu ceas al Electrolux. Se lucra in asalt. 8 zile n-aveai nimic de facut si deodata trebuia predat urgent un proiect. Mergeam des la Asociatia Artistilor Fotografi din Brezoianu 24 si luam reviste sa le frunzaresc. Mai vorbeam cu dl.S.Comanescu, secretar general. Odata a sosit un critic de arta de la Consiliul Culturii. Nu-i retin numele, se folosea formula d-le.colonel. Venise cu albumul “Cele mai frumoase garduri de fier forjat din lume.” Aveau de vorbit. I-am cerut sa-mi lase sa parcurg cartea. Alaturi de creatii splendide din Franta, Italia si Leningrad, erau 2 garduri remarcabile din Bucuresti ! La dementa acelor ani, curand ambele au fost demolate. Facusem cateva clisee, fara impact. Cel mai frumos era pe Ana Ipatescu, in dreptul unui acces la statia de metrou Piata Victoriei.
 

Au trecut anii. Nu de mult s-a mutat un prieten. Merg la el pe jos si vad un gard ireal de frumos montat intre stalpi nepotrivit de urati.
Un complice la demolare dosise gardul vilei din Ana Ipatescu si odata cu “Privatizarea” isi montase gard retro.
Intr-o tara cu atatia "Amatori" de arta, e pacat ca spitalul Brancovenesc nu a fost si el ochit de cineva strangator, ar fi avut poate sanse sa fie recuperat...

Published on January 11, 2021. 2778 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » Propuneri proprii
   » Probleme Bucuresti
   » Main ideas
   » Old Blog

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss