Specula imobiliara profita de legislatia stupida /complice.
Zone construite protejate = Zone în care construc╚Ťiile, cadrul natural ╚Öi activit─â╚Ťile umane prezint─â calit─â╚Ťi istorice a c─âror protejare reprezint─â un interes public. Valorile certe de patrimoniu necesit─â instituirea de zone protejate pentru asigurarea protec┼úiei lor. Autorit─â┼úile administra┼úiei publice vor întocmi documenta┼úii de urbanism ┼či regulamente aferente cu m─âsuri de protec┼úie /conservare a valorilor de patrimoniu cultural din zon─â. Delimitarea zonei protejate se face de c─âtre Consiliul Local. Ea urm─âre┼čte p─âstrarea zonei protejate cât mai mult ┼či cât mai bine posibil,

Asistam la „protectia” lor prin demolare sau modificare /mutilare.
Planul Urbanistic Zonal are caracter de reglementare detaliat─â a dezvolt─ârii urbanistice a unei zone din localitate acoperind toate func╚Ťiunile: locuire, servicii, produc╚Ťie, circula╚Ťie, spa╚Ťii verzi, institu╚Ťii publice, etc. Puz asigur─â corelarea dezvolt─ârii urbanistice complexe a zonei cu prevederile PUG-ului localit─â╚Ťii din care face parte.
Prin PUZ se stabilesc obiectivele, ac╚Ťiunile, priorit─â╚Ťile, reglement─ârile de urbanism (permisiuni ╚Öi restric╚Ťii) necesar a fi aplicate în utilizarea terenurilor ╚Öi conformarea construc╚Ťiilor din zona studiat─â.

PUZ modifica, sistematic in rau, calitatile Zonelor Protejate.
Categorii generale de probleme abordate /schimbate in cadrul PUZ :
- Indicii urbanistici si indicatorii urbanistici – regimul de inaltime, regimul de aliniere, coeficientul de utilizare a terenului, procentul de ocupare a terenului;

Santier (AC: 2S, P+4) strada Icoanei colt cu Caragiale intre monumente istorice: Scoala Centrala a lui Ion Mincu, Biserica Icoanei.


Published on July 27, 2022. 964 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » Propuneri proprii
   » Probleme Bucuresti
   » Main ideas
   » Old Blog

Archives
   ╗ April 2024  (0)
   ╗ March 2024  (0)
   ╗ February 2024  (0)
   ╗ January 2024  (0)
   ╗ December 2023  (0)
   ╗ November 2023  (0)
   » view full archives

rss