en en | ro ro

Cresterea economica a tarii nostre din ultimii 20 de ani este greu de contestat.

Dar fericirea este data si de raportul dintre sperante si realizari. Cei fara sperante sunt relativ multumiti cu ce au. Si mai nefericiti sunt acei cu vise exagerate, neimplinite. Criza mondiala a avut efecte perverse la noi. Conducatorii inepti nu au anticipat nimic. Bancile ofereau credite. Oameni neinformati au luat credite pe care nu le pot plati.

Saracia din Romania este cea mai generalizata din UE, desi nu cea mai dramatica din Europa. Criza nu a lovit amarnic un numar redus de oameni, cu pierderea locurilor de munca. Dar afectează vizibil viata majoritatii a populatiei, prin scăderea veniturilor tuturor. S-a generalizat starea negativa de spirit, la randul ei factor generator de criza.

Societatile au imprumuturi care si-au schimbat conditiile. Bancile au retras fondurile in tara de bastina, scotand capitalul din tara. Totul a fost blocat. Incasarile la bugetul de stat au scazut dramatic. Un Guvern plin de incapabili a adoptat scenarii aberante si curbe de sacrificii.

Dar nu s-a atins de afacerile murdare, de unde apar comisioane.

Confundand efect si cauza, oameni simpli si neinformati, acum cu venituri insuficiente, regreta comunismul si pe Ceausescu. Mari ziare occidentale au remarcat asta.

http://news.yahoo.com/s/ap/20110118/ap_on_re_eu/eu_romania_communist_nostalgia

Romania apare guvernată anapoda de o clasa politică meschină, imuna la schimbarile politice si morale. Si asta e adevarat. Iar dezvoltarea tarii s-a facut in pofida, nu gratie ei.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-est-europenilor-li-s-a-urat-cu-binele-917273.html

Lipsa de responsabilitate pare generalizata, de la politica pana la justitie

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/platim-toti-dar-nu-raspunde-nimeni-pentru-procesele-pierdute-la-cedo-565167.html

« Acesti romani sunt admirabil dezorganizati », telegrafia generalul Berthelot in 1916.


Published on January 18, 2011. 4115 views. 1 comment

Add comment
*
*
*
the fields marked with (*) are compulsory
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2020  (0)
   January 2020  (0)
   December 2019  (0)
   November 2019  (0)
   October 2019  (0)
   September 2019  (0)
   » view full archives

rss