en en | ro ro

Gigantul Nikon a avut probleme cu cataclisme. Tsunami 2011 a maturat uzina Sendai din Japonia. Punerea in functiune a liniilor de fabricatie i-a costat o suta de milioane $. Au avut si inundatiile record din Thailanda, unde initial trebuia produs D800.

Au reusit sa repuna in functiune capacitatile de productie. Noile produse au aparut.

In 2010 un oficial Skin /Nikon ma intreba ce model prefer, D3x sau D3s. Am raspuns: D3s este un aparat care poate face orice, D3x – unul pentru a castiga mai multi bani.

Viziunea Board-ului Nikon a evoluat. Aparatul fanion este cel cu posibilitatile aproape nelimitate. D4 este evolutia D3s. Iar D800 depaseste probabil la multe capitole D3x.

Desi costa aproape o treime si are 400g mai putin.

D700 avea cel mai puternic filtru AA. Si-au schimbat conceptia. Au inlaturat practic filtrul AA de la D800E, oferind cumparatorilor sa opteze. Sa aleaga intre 2 modele, unul mai sigur, mai ieftin, altul mai scump cu imagini mai clare (cat ?), dar probleme posibile de moire si zgomot probabil mai vizibil la sensibilitati mari.

Vom vedea cat de interesante sunt fiecare dintre cele 2 optiuni.

Concurenta dintre mai multi producatori este un lucru bun. Progresul este asigurat.

Olympus pare lider la stabilizare senzori, Fuji - priceput la proiectat senzori moderni. Panasonic si Sony isi pun experienta in practica oferind optiuni interesante la filmare.

La aparate Canon si Nikon se vede avantajul studiilor de la modele de varf.

Micutele J1 si V1, modeste fata de altele, daca ne referim la captor, sunt mai potrivite pentru imagini dinamice pe lumina. Doar au procesorul AF de la D4...

 


Published on February 16, 2012. 3939 views. 2 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   August 2020  (0)
   July 2020  (0)
   June 2020  (0)
   May 2020  (0)
   April 2020  (0)
   March 2020  (0)
   » view full archives

rss