en en | ro ro

Inainte de 1989, defuncta AAF reunea practicantii romani ai fotografiei, « la gramada ». Buletinul intern AAF reda sugestiv acest ghiveci, in care pastisarea picturii de gang se numea arta. Premiile plecau catre proslavirea realismului socialist. Aceasta « gazeta de perete » agresiva masca un club simpatic unde putini practicau fotografia din pasiune.

Printre profesionistii ce comercializau reproduceri dupa pozele altora si amatorii care-si comandau carti de vizita de Artisti, putini romani practicau fotografie adevarata. In provincie, situatia era si mai grava. Baroni locali ai fotografiei socialiste nu « tolerau » asa ceva. Dl.Victor Boldar era un suflet mare al fotografiei in Craiova, un om modest si un fotograf deosebit, cu o pasiune de-a dreptul remarcabila.

Desi inca nu ne cunosteam, in mai 1975 am fost ambii influentati de vizita in Romania a lui H. Cartier-Bresson, fost nr.1 mondial, pe care am avut amandoi oportunitatea sa il acompaniem. Si care ne-a oferit un termen de comparatie real, de cu totul alt nivel.

Si nea Victor a inteles bine asta. Iata-l aici in Dacia 1100 cu care s-au plimbat impreuna cu cuplul Henry si Martine Bresson la manastirile valcene.


Pe 1 dec.2014 ne-a parasit, am pierdut un prieten.

http://www.ap-arte.ro/ro/blog/blog-vechi/articol/prietenul-victor-boldar-din-craiova/165/6508.html

Dumnezeu sa il odihneasca, acolo sus.


Published on December 02, 2014. 3685 views. 0 comments

Add comment
*
*
*
the fields marked with (*) are compulsory
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   June 2020  (0)
   May 2020  (0)
   April 2020  (2)
   March 2020  (3)
   February 2020  (1)
   January 2020  (0)
   » view full archives

rss