en en | ro ro

Bucurestiul este un oras murdar. Cand ninge, totul devine imaculat si pur.

De cand ma stiu, ieseam sa ma plimb pe ninsoare. Si sa fac cateva declansari.

In ultimii ani, iernile au fost usoare, cu zapada episodica si geruri modeste. In acest an am avut o iarna mai aspra decat media, cu cateva saptamani de zapada si ger strasnic.

In 1985 a fost ultima iarna similara celei de acum.

Bucurestenii au suferit mai mult atunci, in centru gazele nici nu se aprindeau in soba. Principala diferenta pe care am remarcat-o : atunci noaptea era bezna totala.

Luminile colorate divers, inainte inexistente, sunt curente acum. Cele 3 poze de mai jos mi-au atras atentia - fara nici-o tratare; mai ales ca erau si consecutive.


Dar cine nu s-a pregatit pentru o iarna grea a avut de suferit. Spre bucuria posturilor TV, care au avut astfel subiecte – numai bune pentru dezbateri isterice.

Bunul simt va trebui cultivat de societate. Doar astfel poate fi impus si politicienilor. E o lectie buna care am primit-o in aceasta iarna.

http://www.adevarul.ro/george_radulescu/Lectiile_acestei_ierni_7_649805014.html

Cea mai grea iarna a ramas aceea din 1954, cu recorduri impresionante nedoborate.

http://www.youtube.com/watch?v=dhezZGfFNDs


Published on February 22, 2012. 6265 views. 1 comment
1 comment to "Winter as in tales"

Vlad Soare
March 2012, 01 at 13:11:36
Īmi amintesc iarna lui '85. Diferenţa faţă de acum este că pe-atunci eram copil şi mă bucuram de iarnă. Pe-atunci iarna mi se părea frumoasă, ca-n poveşti. Poate că mureau oameni de frig, dar eu nu ştiam de asta şi nici nu-mi păsa. Mă bucuram că parcul prin care mergeam spre şcoală era alb şi frumos, era şi un derdeluş acolo, unde mergeam īn fiecare seară, duminica mergeam pe lacul Herăstrău, acum īngheţat bocnă, puteam patina īn timpul săptămīnii pe lacul Circului, sau duminica la patinoarul Floreasca. Iarna era o binecuvīntare pentru mine. Cu cīt mai lungă şi cu cīt mai multă zăpadă, cu atīt mai bine.
Īţi permiţi să iubeşti iarna cīnd n-ai nici o grijă pe lume. Ca Alecsandri, de altfel, care dacă ar fi fost luat din conacul lui confortabil şi adus īn traficul de azi din Bucureşti şi-ar fi pierdut rapid cheful de scris pasteluri. :-)
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » October 2023  (0)
   » view full archives

rss