en en | ro ro

Avem o tara cu numeroase locuri care iti raman intiparite in minte ; multe arata ca niste icoane. Nu degeaba Mihai Moiceanu, Dan Dinescu, Florin Andreescu si altii le frecventeaza asiduu. Peisaje minunate sunt de gasit mai ales in zone putin umblate. Dar apar si exceptii. De cate ori vad un loc interesant, incerc sa fac si poze deosebite cu peisajul, desi am parerea personala ca valoarea unei imagini este legata de elementul timp. Perfecta nu are cum sa fie.
Daca maine poti face alta mai buna, ce rost are sa o mai arati. Fara juxtapuneri inspirate si lumini irepetabile, dezamagirea e asigurata. Nu stiu cati imi impartasesc parerea pragmatica. Poza mica a unei scene grandioase nu poate reda maretia acesteia. Nu intamplator peisajele impresionante se fotografiau exclusiv pe format mare. Cine vede expusa o marire originala 2x3m facuta de Ansel Adams se convinge imediat. Chiar reproduceri de 90cm Aproved Ansel Adams Association, in vanzare la Praktiker si Bricostore, au cam acelasi efect.

Trebuie o practica intensa ca sa faci fotografii elocvente. Stand la oras, cu o slujba statica, peisajul nu este cea mai fericita optiune in fotografie.
Intr-adevar, este placut sa evadezi in natura. Am repetat prea des : peisajul nu este o optiune inspirata, daca stai in capitala cu un job dur. Poate am pierdut prieteni spunand-o ; s-au simtit jigniti. Dan Dinescu nu mi-a vorbit 9 luni odata. Dar si-a schimbat tipul de fotografie, spre una mai umanista.
Bun, la peisaje am pacatuit. Nu m-am lecuit, dar nu spun ca fotografiez peisaje. Fac alt fel de fotografie. Recunosc, declansez si la asa ceva, pe lumini deosebite.

1%20raza%20la%20rasarit.jpg

2%20arat%20vaca%20pe%20deal.jpg

4%20apus%20turtit%20Letea.jpg

5%20viscol%20cai%20sub%20pini.jpg

Aceste imagini sunt scanate dupa dipozitive. Originalele facute in Maramures, Fundata, Delta, Bucovina sunt colorate mai dens decat fisierele scanate. Dar culoare si subiecte de tip peisaj pot fi gasite si in Bucuresti.
Cel mai frumos copac din oras era un castan in piata Spaniei. L-a taiat societatea Romgaz sa nu le afecteze o nisa de distributie, 60cm zid din caramida !

6%20castan%20sub%20luna.jpg

Published on March 12, 2007. 6841 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss