en en | ro ro

«Your miracle Brain» de Jean Craper

O carte pe care am citit-o, curios sa aflu ce carente am inainte de a implini 70.

Scrisa 2001, cartea mi-a placut. Spre deosebire de “Studiul China”, toate alimentele prescrise aici imi plac, atat mie cat si sotiei mele pofticioase. Desi ferma, cartea e moderna si relaxata. Pot rezuma cele 355 pagini, desi nu pot explica aici de ce sa faci asa.

Sa mancam pesti cu omega 3 la gratar - sardine, somon, pentru a intretine creierul. Anti-oxidanti, fructe negre, prune uscate, afine, mure, vin rosu si vitamine C si E, impreuna, impotriva radicalilor liberi.

M-am antrenat zeci de ani sub Ceaska sa citesc «printre randuri». Am citit Studiul China in romana; sugera clar ca pestele salbatic e sanatos. Nu vorbim de pangasius. Metale grele au doar pestii rapitori, cumulate de la prazi. Sardeaua nu are de unde sa le ia.

Actuale recorduri de varsta si sanatate sunt in jurul Mediteranei - si la Pacific din zone curate. Iar Franta detine recordul mondial de proportie de centenari sanatosi ! Desi ei au inventat E-urile… Dar au si cele mai bune vinuri rosii din lume - si gastronomie celebra.


Published on November 30, 2015. 3711 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » September 2020  (1)
   » August 2020  (2)
   » July 2020  (0)
   » June 2020  (0)
   » May 2020  (0)
   » April 2020  (2)
   » view full archives

rss