en en | ro ro

Dupa atata caldura a venit si ploaia. Tot in exces.

in ploaie.jpg

Aveam ieri o problema, un card cu mesaj de eroare. Mi-a luat 15 minute sa depistez cauza. Am facut probe, declansand in televizor. Totul era in regula.
Se pregatea meciul intre Marea Brazilie si Batrana Franta. Am privit meciul, cu alte milioane de telespectatori. 2 Superstele mondiale, Ronaldinho si mai ales Kaka, si-au gasit adversar direct mai bun. La nivelul tehnic inalt al brazilienilor, dar superior fizic si mai ales tactic.
In competitii nu conteaza atat tehnica, sau varsta. Cat taria psihica, ca esti superior adversarului, iar conditia fizica iti permite sa o arati. Daca ti-ai pierdut increderea, chiar esti pierdut. Cam asta s-a petrecut acolo. Supercampionii lumii, Selecao Auri-verde, si-au gasit nasii.

Tanar arhitect, pasionat de fotografie, am fost de multe ori invitat la cununii de prieteni. Nu ca sa le fac poze. De fiecare data, am facut si cateva declansari.
Fotografi profesionisti, vedeau poze facute de mine si exclamau : ce noroc extraordinar ai avut ! Cum sa iasa asa, fara blitz, in contre-jour, exact cu lumina aia. Ce noroc, ca ai fost exact acolo ! Raspunsul, evitam sa-l dau, era simplu. Iesea bine si din cauza ca eram sigur ca va iesi.
Nu se compara ca nivel, dar pot vorbi din experienta proprie. In arhitectura si fotografie, sau in regie, pofta vine mancand. Increderea provine din succese anterioare confirmate, bazate pe intelegere, cunoastere si anticipare. Dar si munca, daruire, pasiune.

M-am uitat in fisiere. Am descoperit pe ecran privirea modesta a unui mare sportiv, aparent stangaci, cu o tehnica inegalabila. Cam prea batran pentru super-performanta. Si prea bun ca sa se retraga. Adversarii, spanioli, brazilieni, colegii lui de echipa de la Real, i-au pregatit prohodul. S-au inselat. Nu el a avut un sfarsit urat. Echipa lui si-a recapatat increderea. Iar adversarii si-au pierdut-o pe a lor. Vor pastra pe retina, ca un cosmar, reusitele lui.

Zi zou.jpg

echipele.jpg

Si o parere autorizata (text in franceza) despre pasiune, fotografie si fotbal :

http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-669420,36-790922@51-790072,0.html

Din dreptunghiul portocaliu de jos, alegeti Franta-Brazilia in ochii lui Salgado.
S.S comentand 3 poze (ale altora), care-i amintesc de tensiuni din mari meciuri. Adorabila e povestea cu grupurile de suporteri, care se intalnesc noaptea la Paris, dupa finala din iulie 1998. Francezii canta: am castigat, am castigat. Brazilienii canta si danseaza : am pierdut, am pierdut !

Published on July 02, 2006. 5278 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » October 2023  (0)
   » view full archives

rss