en en | ro ro

Deasupra Bucurestiului se ridica mirosul marilor pesti fripti, scrie the Economist de joi 02 febr.
http://www.economist.com/displaystory.cfm?story_id=5476198

Uniunea Europeana solicita progrese in lupta impotriva coruptiei, mai ales la nivel inalt. In timp ce Bruxellesul se mai gandeste sa admita Romania, autoritatile din Bucuresti au inceput sa vaneze Pesti de dimensiuni impresionante.

peste mare.jpg

Scrie saptamanalul londonez, evocand scandaluri in care politicieni romani, de la cel mai inalt nivel, sunt acuzati de coruptie. Eforturile Romaniei de a satisface cerintele UE incep sa dea rezultate.
Liderii politici din cea mai mare tara balcanica nu au fost anchetati niciodata pentru furt si trafic de influenta, din decembrie 1989. Nu mai e cazul acum.
Prestigioasa publicatie apreciaza masurile radicale, initiate de autoritati, in sistemul juridic. Pentru noua stare de spirit, considera ca emblematice doua figuri actuale, a ministrului Justitiei si a Presedintelui tarii. Fac eforturi sa scoata Romania din reformele esuate, din interes, timp de 16 ani.
In perspectiva integrarii europene, The Economist apreciaza : Mai prost guvernata decat celelalte membre, Romania este inca mai saraca. Dar este si prea mare, ca sa mai poata fi trecuta cu vederea.

Vor fi procese cu miros de pesti mari, pusi la fript, care se va raspandi deasupra Bucurestiului ?

peste fript.jpg

Oare cu ce ochi am privi asa ceva ?
Am gasit si un simpatic articol fotografic.
Daghereotipia, contrapusa pe fondul fotografiei digitale.
http://www.economist.com/books/displaystory.cfm?story_id=5466822

Digitalul este incoronat rege. Procesul argentic, dupa ce a dominat fotografia un secol, este pe duca. Este o evolutie naturala. Metodele mai bune, mai simple si mai ieftine, au inlocuit procedee initiale de succes.
De la daghereotipie pana la copii cu bicromat, multe au disparut in timp.
Progresul fotografic nu este pe gustul tuturor.
Unii prefera sa foloseasca instrumente antice. Ideea principala este ca procedeele vechi folosite produc o textura unica, pe care nu o mai pot crea pixelii. Imaginile obtinute au mai mult caracter. Reversul este intoarcerea la unele procese toxice. Ca vaporii de mercur in daghereotipie. Echipamente vechi, expunerile lungi, se folosesc cu succes. Sotii Osterman au studio specializat pe proces cu colodiu umed, abandonat din 1880, la Rochester, chiar unde-si are sediul Kodak.
Si metodele hibride par sa infloreasca cu succes.
Exagerand, rezultatele fotografiei digitale seamana a bijuterie chinezeasca noua, din plastic prea colorat. In timp ce fotografiile foarte bune alb-negru, pe hartie, arata ca icoane din argint vechi.

Published on February 06, 2006. 5647 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   » view full archives

rss