en en | ro ro

75% dintre oameni nu au cultura vizuala si antrenament ca sa observe imediat ceva ce nu poate scapa celor cu ochi antrenati.
Photoshop este un program puternic, insa nu poate face orice. Nu schimba perspectiva si nu poate schimba directia de iluminare.

Unele asa zise mari reusite sunt urmare a muncii competente de valorificare a unor poze nereusite. Dar cele mai multe combinatii bat rau la ochi celor avizati. De curand, legat de eclipsa, am avut reactii amuzante.
Un coleg folosise cerul de la eclipsa, sa isi innobileze o poza mai putin dibace.
Prietenul meu CV remarca dexteritatea autorului in multe domenii si dificultatea evidenta a dumnealui de a percepe efectele luminii.

http://www.flickr.com/photos/bildu/174305655/

Nici nu aveam habar de poza. Un cititor se referea la un making-of, mai subtil. Daca asta e subtil, vai noua ! Peisaj cu superangular la 20mm si cerul cu tele circa 500mm.
Poza este insuportabila ochilor antrenati : superangularul deschide perspectiva ca palnia, iar tele-obiectivul mare o astupa, practic. Umbrele pleaca in stanga, de la soarele initial, dreapta sus, desi soarele se vede pe cer la stanga.
Intr-un limbaj amabil, asta se cheama o poza busita. Si nu e singura, sunt cateva si mai si. Cine are ochi de vazut, vede.

Cine nu, cade pe spate. Alaturi citim laude si osanale. Fiecare cu musterii lui. De fapt, perceptia gresita aduce mai multe voturi decat intelegerea.
Exact ca la alegerile de la noi.

Fara criterii, valorile sunt relative. Pervertirea sensului si interpretarea subiectiva au rol decisiv. Chiorul e imparat in tara orbilor. E poza-pozelor, privita de ochi care nu vad, dar cred ca stiu, facuta de Fotografu Celebru.

http://pcnews.ro/2008/07/31/nikon-d700-la-muzeul-national-cotroceni/

Printre chiori, acei care vad cu ambii ochi sunt considerati dubiosi.

Published on August 07, 2008. 5250 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » October 2023  (0)
   » view full archives

rss