en en | ro ro

Rezistenta unui lant este data de cea mai slaba veriga. Daca veriga slaba este inlocuita, rezistenta creste pana la valoarea urmatoarei verigi slabe din lant. In fotografia digitala, obiectivul trebuie sa proiecteze pe captor mai multe detalii decat poate acesta sa duca.

Cat poate sa Duca.jpg

Mai mult decat poate sa duca ?
Cursa megapixelilor a incetinit vizibil. De cand captoarele au depasit 10Mpx, veriga cea slaba tinde sa devina obiectivul ieftin. Pentru ca obiectivele cele mai bune, fabricate in serii mici, sunt prea scumpe. Obiectivele de varf Zeiss si Leitz sunt cam intangibile fotografilor din lumea a 3-a. Daca marii producatori nu au incotro, ar putea fi fabricate in serii mari, devenind mai accesibile. Dar mai inainte, trebuie obtinut acceptul celor care Stiu, cointeresati sau cumparati.

Zeiss si Leitz au ramas un termen de referinta legendar, mai ales in Japonia. Nu este de mirare ca Sony foloseste obiective concepute la Carl-Zeiss. Si Panasonic are unele concepute de Leitz. Si Canon a ramas cu mare interes pentru avansul tehnologic, in domeniu, al acum minusculei Leitz.

Probabil, vom vedea obiective noi DX luminoase, cu focale fixe, la Photokina 2006.
Interesant, tactica Canon si Nikon se rezuma la a impiedica alte firme sa intre cu sanse pe piata DSLR, unde detin impreuna peste 85%. Isi apara zona de suprematie, stand spate in spate. Vor lasa confruntarea directa pentru mai tarziu.
Si Olympus se lupta din greu sa-si mentina locul 3.

Published on February 01, 2006. 5107 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   » view full archives

rss