en en | ro ro

Saptamana profesionala (31 aug-5 sep) e locul de adunare al fotojurnalistilor din Europa si din lume. 2600 de acreditari apar listate aici, de la Abbas la Zalmai :

http://www.visapourlimage.com/content/professional_week/perpignan/who-2009-05-09.pdf

Daca stiti fotografi de presa renumiti, sunt sanse bune sa ii gasiti pe lista. Nici nu apar toti, aici este situatia de joi, publicata sambata. Au fost peste 3000 acreditati.
Acreditarea costa 360 E, mai mult ca biletul de avion. Cuprindea accesul la atmosfera si contactul direct, dar si mic dejunuri, cateva dineuri. Erau 130 invitati, pentru ca echipele sponsorilor si juriile nu sunt listate. Am avut onoarea sa fiu printre acestia.
Din toate tarile din est au fost 3 : Dracev din Rusia, Grzedzinski, Polonia, si subsemnatul.


Punctul forte al zilei era proiectia de la 21h45 la Campo Santo. 5000 de spectatori, din tribuna deasupra celui mai vechi cimitir francez, privesc montaje multimedia pe ecranul de 30x14m. In piata Republcii este sincrona proiectia pentru publicul larg, fara acreditare.

La acest festival, aproape totul este posibil.
Lui Martin i s-a ars o placa la Mac. Aici, ar fi fost dezastru. Printre sponsori, Apple avea 22 tehnicieni la parterul Palais des Congres. Dupa circa o ora, computerul era ca nou.
Vizavi de Apple era Canon. Arnaud mergea acolo cateva ore zilnic. Cei acreditati puteau solicita direct 2 copii A3+ /33x48cm. Cu relatii, chiar copii de mai multi mp erau posibile.

Erau expozitii de fotografii peste tot in oras : la manastire, la puscarie, la sinagoga, la arsenal, la biserica. Zilnic erau sesiuni de semnaturi si vizitare a expozitiei cu autorii. Multi fotografi foarte buni, unii cunoscuti, altii mai putin.

Nu auzisem de spaniolii : Miquel Dewever Plana, catalan, acum in America centrala :

http://www.agencevu.com/photographers/photographer.php?id=88

Juan Manuel Castro Prieto, cu Etiopia,

http://www.agencevu.com/photographers/photographer.php?id=105

si Francesc Melcion Fontbernat, cu fotografii pe Mekong 2002. Toti cei 3 aveau fotografii care i-au ravasit pe privitori. Desi niciunul nu are site propriu internet !
Iar primul va deveni poate exceptional.

Published on September 09, 2009. 9661 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss