en en | ro ro

JO 2016 s-au incheiat la Rio de Janeiro. A fost un spectacol sportiv remarcabil, din care romanii au lipsit, cu exceptii. Gimnastica s-a schimbat mult. A devenit atletica si precisa. Prinsi cu dopaj supervizat de Kgb la Soci, rusii au fost in buna parte exclusi de la Jocuri.

            Tot atletismul si inotul sunt probele suverane de la JO.

Cu noi stele si superstaruri care nu se lasa - Usain Bolt la sprint sau Michael Phelps la fluture.

V-ati simtit vre-odata inutil la serviciu ? Cum s-or simti salvatorii la inec brazilieni, 25 in 3 schimburi cu colac in mana, asezati in jurul piscinei cu cei mai buni inotatori din lume. Legea braziliana impune un numar de life-guards la piscine de mari dimensiuni !

Castigand finala cu Germania la lovituri de pedeapsa, Brazilia si-a mai scos din parleala – a luat pentru prima data locul 1 la fotbal – la jocurile Olimpice. Si la ei acasa.

http://www.bbc.com/sport/olympics/37147347

Fosta mare putere in fotbal Brazilia sufera de amintirea umilintelor acasa, finala din 1954 pierduta pe Marcana impotriva Uruguay. Si mai rau, semifinala CM.2014, «Mineirazo», 1-7 cu Germania la Campionatul Mondial din Brazilia, tara gazda mare favorita.

A mai aparut o stea intr-un sport cu meciuri terne. Shohei Ono a castigat toate intalnirile prin ippon /Ko. Un judo sampanie practicat de un japonez sub 73kg.


Sub 1 milion locuitori, Fidji a castigat aurul la rugby in 7. Tari pe picioare, fijienii fug ca iepurii si cotesc neverosimil. Finala a fost un masacru, cum va puteti convinge :

https://www.youtube.com/watch?v=8MptOAuOrjY

Anglia, 60 mil, era condusa cu 29-0 la pauza, 43-7 a fost scorul final. Priviti medalierea lor !

Ben Ryan, antrenor al marii Britanii 2006-2013, a acceptat postul din Fidji. Echipa Fidji a devenit aproape invincibila, iar el este pe cale de a deveni un erou national. Victoria lor si medaliile de aur ar putea da un nou avant sportului local. In Oceania, copii, femei si barbati joaca impreuna variante de rugby in 7. Aici sunt cei mai talentati jucatori. Nu folosesc mingi de rugby, ci nuci mari de cocos sau sticle de plastic pline cu nisip.


Published on August 25, 2016. 5888 views. 1 comment
1 comment to "What we remember from Rio"

Vlad Soare
September 2016, 08 at 17:55:29
Nu știu la alte sporturi cum a fost, că nu m-am prea uitat, īnsă gimnastica mi s-a părut sub orice critică. Parcă asistam la jocurile sătești din Bolintin Vale, nu la Olimpiadă.
Gimnastele din anii 80-90 ne lăsau cu gura căscată. Făceau figuri de o dificultate extremă, fără cea mai mică ezitare. N-am văzut nimic de genul ăsta acum, nici măcar pe departe. Am văzut doar niște figuri ușurele, chiar și alea făcute prost, cu bīlbīieli. Am văzut gimnaste mai, mai să cadă de pe bīrnă la cea mai simplă tumbă. Parcă eram la campionatele școlare, faza pe sector.
Și colac peste pupăză mai vine și sistemul ăsta nou de notare, o porcărie care distruge īnsăși esența acestui sport.
Mare dezamăgire.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss