en en | ro ro

Postul acesta poarta nr.1000. 1000 in mai putin de 7 ani, cam unu’ la 2,5 zile, toate echivalente cu cateva luni de activitate, facute din placere. Unele sunt mai interesante, altele mai putin reusite. Sunt 965 texte pe blog si 35 posturi la capitolul arhitectura. Primul era :

http://www.ap-arte.ro/ro/blog/blog-vechi/articol/prima-data/165/6023.html

Am renuntat sa scriu la nivel prea elevat, sensul zboara deasupra capului unor cititori. Ce primim pe gratis nici nu este pretuit. Ba dimpotriva.

Impartasesc totusi experinte mai noi sau mai vechi cu prietenii si cititorii.

Primesc lunar raportul cu trafic subtire /constant de 2500 IP luna, 200 accesari zilnice. Numarul de accesari este legat de comentarii tehnice. La postarea comparatiei dintre Fuji X100 si Sony Nex7, accesarile au crescut spectaculos, de 8 ori.

Marturisesc, nu sunt interesat de trafic. Scriu despre lucruri in care cred, nu am nevoie de confirmarile altora. Dar daca acestea sosesc, sunt binevenite. Prefer zeci de cititori interesati, cu nivel de cultura, educatie si seriozitate care permite dialogul liber, decat alte zeci de refulati. Dintre care unii sunt pusi pe invective.

Daca ai ceva de spus, se vede in text si in imagini. Se va remarca si daca nu ai. Interesat sau nu de subiect, autorul se regaseste in rezultat. Are ceva de spus, este inspirat sau nu. Fotografia poate fi privita ca relatia in imagini intre autor si subiect. In orice domeniu, progresul se realizeaza prin cunoastere si practica asidua la cel mai inalt nivel. Deschiderea si curajul de a infrunta neprevazutul, dispozitia la experimente niciodata incercate, pentru riscuri calculate si asumate iti maresc net sansele.

Mai este necesara si o imaginatie suficient exersata, sa poti controla datele anticipate. Reactiile la blog nu sunt legate de calitatea lui, cat de prejudecatile cititorilor : Sute de cititori seriosi, unii stralucitori, nu scriu nimic. Nu am feedback de la ei. Cativa te pun la punct cu regularitate. Unii chiar au dreptate. Altii nici nu au inteles ce era scris.

http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/2011/10/kirks-take-kirk-tuck-1.html

Partea de arhitectura este mai delicata. Legislatia romana este deficitara : cei cu bani fac interventii sa li se aprobe unele investitii care dauneaza orasului. Constructiile excesive nu sunt un lucru bun. Specula imobiliara distruge zonele atacate, eliminand mostenirea culturala.

Oamenii cu bani din tara au interese meschine. Iar unii arhitecti sunt complici fatis. Asta le da un statut fals. Si accesul aparent, nemeritat, printre varfurile profesiunii. Cei seriosi si morali sunt eclipsati de infractori, deghizati in « baieti destepti », protejati de politicieni lacomi de procentaje substantiale. Si cu debit constant.

Site-ul are un motor de cautare. Daca tastati Mihailopol obtineti 23 posturi. La «pesti» apar 10 rezultate surprinzatoare. De 6 ani anticipam posibila condamnare a Nepotului Matusii Tamara.

http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/condamnare_adrian_nastase_editorial_de_liviu_avram_0_637136738.html

Dealtfel problemele juridice urgente au decis nominalizarea catorva membri ai actualei echipe guvernamentale. Doi dintre ei au fost deja retrasi, inaintea investiturii.

« Clasa politică post 1989 nu a avut, indiferent de partid, un proiect naţional. A avut un unic gând: să se căpătuiască. S-a repezit asupra României cu gândul îmbogăţirii. Oamenii nostri politici au acţionat ca nişte vandali, distrugând şi jefuind totul. »

Citatul ii apartine istoricului Florin Constantiniu, disparut de curând. Onor, guvernantii nostri vor sa fure, cat pot. Dar sa nu fie pedepsiti, ca inainte.

Comunismu’ avea din plin fantezie si delir. Iata Fenian, Nord Korea, 1971. Apreciati direct « Raiul » catre care ne conducea « conducatorul /fuhrer iubit ».

http://wimp.com/ceausescuvisit/

Asta am ratat noi ! Numerosi indoctrinati inca regreta « Epoca de Aur ». Erau mai tineri si fara griji. Erau « angajati la Stat ». Unde stateau, nu faceau nimic. Acum nu se mai pot adapta.

Altfel, festivalul fotografic italian este in plina desfasurare la Milano :

http://www.lemonde.fr/culture/infographe/2012/05/03/la-photographie-en-gros-plan-pour-la-seconde-fois-a-milan_1694071_3246.html


Published on May 08, 2012. 7494 views. 1 comment
1 comment to "About the blog / photography and architecture"

Calin–Stefan Ragalie
May 2012, 08 at 22:14:06
"Am renuntat sa scriu la nivel prea elevat" - chiar daca ati luat aceasta decizie, nu cred ca puteti face rabat si de la nivelul ortografic! Astfel, in limba romana, intre un cuvant si semnul ortografic ce il succede, nu se pune spatiu; "cititorilor[ ]:", sau "am ratat noi[ ]!" de exemplu, contin cate un spatiu ce incalca ortografia limbii romane. Apoi, in limba romana, gilimelele (") sunt de forma "66" respectiv "99", necum (<<) sau (>>). Nu mai amintesc de formatarea paragrafelor, unul indentat, altele ne-indentare, complet aiuritor!
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss