en en | ro ro

Evident invatamantul romanesc este de proasta calitate.

Strabunicul a avut 3 copii. Unul a murit fara urmasi, unul a avut un copil, iar ultimul 2. Cat revenea fiecaruia ? La intrebarea « atat de grea » au ramas corijenti 3 judecatori, seful Cartii Funciare si 2 notari. Toti au pornit la calcule complicate : fiecare descendent initial avea 1/3 ; partile se imparteau complicat. Toti au ajuns la rezultate eronate, hilare.

Logica este sublima, dar lipseste cu desavarsire. Nu se mai preda in scoli.

Unchiul meu, inginer de 83 de ani, nu a rezistat la notariat. A remarcat ca cel fara urmasi nu a lasat nimic. Nici nu avea cui. Celorlalti 2 le revenea cate 50%. Unul a lasat tot unicei fete, altul jumatate-jumatate, cate un sfert fiecaruia. Notaritza a tacut socata.


Published on May 12, 2014. 3254 views. 1 comment
1 comment to "Arithmetics is so hard"

pozedecat
May 2014, 12 at 20:47:04
Pai depinde de multi factori. De neveste supravietuitoare care au cota mai mica decat copii, de eventuale mosteniri legate prin testament in timpul vietii, ba e si prevederea ca averea celui fara mostenitori trece in seama statului (codul civil daca nu ma insel) ... Dar e complicat, am constatat si eu cu un notar, fost judecator, care avea neaparat nevoie de o schmea desenata ca sa inteleaga structura mosteniri in cauza. Las la o parte teribila mostenire culturala a natiei care nici macar in ziua de azi nu are planuri ca lumea ca sa delimiteze ce al cui este ...

Add comment
*
*
*
the fields marked with (*) are compulsory
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   July 2020  (0)
   June 2020  (0)
   May 2020  (0)
   April 2020  (2)
   March 2020  (3)
   February 2020  (1)
   » view full archives

rss