en en | ro ro

Dupa atatea pacate, m-am decis sa fac o vizita la muntele Athos. Pe acolo umbli cu toata marfa in spinare, iar multe evenimente se intampla pe intuneric.

M-am gandit sa cumpar un trepied mai slabut, usor de carat. Am mai multe trepiede in casa, prea grele, prea mari sau prea mici. Cu 2 sec. expunere, poza arata mai bine de pe un trepied ordinar decat din mana. Zis si facut. Am ales un best seller : Fancier WF-3642 are 1015grame, cu tot cu capul mic. Arata ca prelucrat cu unelte aschietoare construite de amatori. Am incercat mai multe, primul avand un vizibil « joc de picioare » la segmentele subtiri.

Foarte mandru, l-am dus acasa. Am avut o zi inspirata, ma gandeam.

A doua seara l-am scos sa il probez pe intuneric. Parea OK, dar rigiditatea ii slabea progresiv. Parca i se desuruba capul. Doar ajuns acasa am vazut ce s-a intamplat.


Surubul de 1/4 tol din capatul coloanei, s-a « mutat » in interiorul capului. Frecarea intre filete era mai mare decat aderenta adezivului prost folosit la fixare. La asa ceva nu ma asteptam, de la prima folosire. Ce zi proasta.

O sa il schimb, ca e in garantie. Dar nu stiu daca voi mai lua tot acest model.

Nu zi hop, pana nu ai sarit… Si aparatele pot ajunge in mare necaz. Mie mi-au plecat unele in vilegiatura, acum 10 ani. Dar si ele pot ceda, in situatii diferite.

Cand fotograful se impiedica si obiectivul greu (500mm f :4) ii smulge baioneta.

http://iphotonews.blogspot.com/2010_03_21_archive.html

Iata un altul, tot cu 500mm f: 4, cam murdar, dupa salturi prin balta.

http://www.flickr.com/photos/jpcarino/5316254924/sizes/l/

Dar proprietarul sustine ca inca mai functioneaza impecabil. Asa da.

 

Am luat un trepied Velbon, mai mic strans, mai mare desfacut, mai usor, 900g, si mai rigid, atunci cand este complet desfacut, fata de modelele similare, avute in stoc.

http://www.f64.ro/products/description/Velbon_Ultra_Maxi_M-Trepied_foto/index.html

Livrat impreuna cu un cap mititel, foarte bine executat si cu miscare fluida.


Published on April 17, 2011. 6515 views. 4 comments
4 comments to "Better days and bad days"

Gelu Lupaş
April 2011, 17 at 21:15:39
Va recomand cu incredere:
http://www.velbon.co.uk/products/photo/ultra_REXi_L.html

Gasiti la Yellow Store. Au si modele mai mici si mai usoare, cu cap cu tot. Modelul asta era 530 lei sau asa. 3 ani garantie, 5 daca-l inregistrati pe nikonisti.ro
Lucian
April 2011, 17 at 21:31:56
Eu va recomand un model Slick care are 700 grame (i-am scos o parte din coloana centrala) si costa ceva peste 200 lei la F64. Imi tine fara probleme 40D cu 24-105mm
vlad
April 2011, 18 at 00:01:56
Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi–a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de–al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne–ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M–am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne–am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m–am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri. Multumesc, cu stimă Vlad!
Corneliu Munteanu
April 2011, 24 at 00:31:14
Cam mare graba cu trepiedul. Oricum, un trepied bun e o investitie excelenta totdeauna. Problema e cu Muntele Athos. Din cate stiu eu, ultima data am fost in 2006, orice vizita turistica e interzisa momentan. Nu se poate fotografia decat de pe mare, vase stabile dau ocol peninsulei, cu un tele bun, si stand la panda mai poti prinde cate un calugar pescuind sau cu diverse treburi. Asta datorita comportamentului mizerabil al turistilor, in special neortodocsi, care fotografiau cu nesimtire pe calugari precum maimutele la zoo.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » May 2023  (0)
   » April 2023  (0)
   » March 2023  (1)
   » February 2023  (0)
   » January 2023  (0)
   » December 2022  (1)
   » view full archives

rss