en en | ro ro

Ne-am intors dintr-un circuit prin tara, in jurul muntilor. Am dormit 2 nopti la Sirnea sub Piatra Craiului. Ne-am plimbat prin fanete, pe dealuri. Am mers pe noul drum Sirnea, Ciocanu, Podul Dambovitei, simpatic desi ingust, cu un singur fir de circulatie.

Am plecat si am dormit din nou 2 nopti la Sibiu. Cand dormi 2 nopti intr-un loc este mai relaxant, apuci sa vezi si locul, nu numai drumul. Centrul vechi al Sibiului este un oras medieval cu multi tineri. Dar soacra mi s-a insolat la 36 grade C. Asa ca socrii mei au luat trenul inapoi, acasa, la Bucuresti.

Apoi am fost la cetatile dacice de la Orastie. Am urcat in muntii Sureanu; am gasit loc la unica pensiune din Gradistea de munte, neasteptat de decenta la acele locuri pustii.

http://www.cazarevacanta.ro/cazare/pensiunea-sarmisegetuza-gradistea-de-munte-hunedoara

Pentru interesati, contactati Faur D. la 0722 631 555. Apoi am urcat la Sarmizegetusa daca, Regia, inca impresionanta. Dar era un drum forestier mai greu. Bine ca nu am jupuit masina. La solstitiul de vara soarele rasare de la e.-nord-est, apune la v.-nord-vest. O saptamana, fatadele nord sunt insorite, seara si dimineata. Partea proasta este ca sunt alergic la polen de graminee si este momentul de varf. A doua zi am fost la alte 2 cetati, Blidaru si Costesti, apoi am plecat spre Hateg, unde am ramas peste noapte.

Soacra mea a copilarit la Hateg. Am reusit sa descoperim casa unde a crescut, desi strada si-a schimbat numele si casa numarul !!!

Am fost la Densus, cea mai veche biserica din tara, construita folosind si blocuri din Sarmizegetusa Trajana. Era o vreme cu ploaie si soare, alternand in apus, sa tot declansezi. Acolo ar fi trebuit sa ramanem noi peste noapte...


Apoi am luat-o usor, usor, catre sud, prin Petrosani, Tg.Jiu. Era duminica, cu radare montate, in toate satele cu limita 40 km/ora, in asteptarea "Musteriilor" de la volan.

Am ramas 2 nopti si la manastirea Hurezi, una dintre cele mai frumoase din tara. A fost frumos pe serpentine, dar 200km pe zi cu multe serpentine si drumurile in continua reparatie te obosesc.

E foarte bine in vacanta, mai vezi lucruri noi, iti revezi prietenii de departe.

Dupa mai multi ani, l-am revazut pe Lucian Crisan la casa lui de pe valea Cheitei.

 

Mai aminteam de el aici :

http://www.ap-arte.ro/ro/blog/noi/articol/regretand-comunismul-a-tot-distrugator/130/62.html

Si peste el au trecut 36 de ani.

La Sibiu l-am intalnit pe conu’ Gicu Serban. Si-a lasat fetele, sa mai schimbe vorbe cu « batranii ». Pe dr.CeSeRe l-am ratat insa. La Bucuresti, tocmai plecasem, la Sirnea inca nu venise. E bine in vacanta, dar e bine si cand te intorci acasa.


Published on July 03, 2011. 4630 views. 1 comment
1 comment to "From solstice till saints Peter and Paul"

CSR
July 2011, 05 at 14:13:43
Da, a fost o desincronizare de cateva zile...
In weekend am venit si eu pe drumul Podul Dambovicioarei - Ciocanu - Sirnea si m-a enervat faptul ca a fost asfaltat acest drum; in acest fel, tot mai multi automobilisti "de weekend" vor putea parcurge acest drum, transforminu-l dintr-unul "memorabil", intr-unul aglomerat.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » September 2020  (1)
   » August 2020  (2)
   » July 2020  (0)
   » June 2020  (0)
   » May 2020  (0)
   » April 2020  (2)
   » view full archives

rss