La tenis nu-i usor sa returnezi o minge bine plasata. Este nevoie sa intelegi din timp in ce loc va veni, sa ajungi acolo inaintea ei, gata pregatit sa o poti lovi punand in dificultate adversarul. Mai greu e sa lovesti mingea din zbor, inainte de a lovi pamantul, sa se intoarca inainte ca adversarul sa fie pregatit. Lovitura se numeste voleu.

Iar cel mai greu este sa returnezi perfect o minge care iti cade langa picioare, sub fileu. Un demi-voleu des reusit este un semn de intelegere a jocului. Asa ceva vezi doar la mari jucatori.

In fotbal, lovitul balonului din prima are ca efect dislocarea celor din aparare. Nu le ofera timpul material, sa se repozitioneze.

La tir nu e usor sa lovesti o tinta mica la departare. E mult mai greu sa lovesti aceeasi tinta din zbor. Un exceptional tintas lovea de la 200m in ochi, cu glonte, o gasca in zbor. In toate acele cazuri, cel ce executa procedeul din zbor isi asuma maximum de riscuri. Un procent important dintre aceste incercari ar putea fi nereusite.

Daca esti pregatit din timp si esti capabil sa o faci, reusitele vor fi surprinzatoare.

Si in fotografie, unele subiecte sunt foarte greu de surprins daca esti nepregatit.

Ca sa fi pregatit pentru ceva surprinzator ai nevoie de o buna doza de anticipatie, pentru a obtine imagini cu viata in zbor.


Published on September 30, 2013. 5500 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   » view full archives

rss