en en | ro ro

Continuare a postului:

http://www.ap-arte.ro/ro/blog/personal/articol/si-noi-am-fost-nebuni/129/6877.html#add_comment

In cele din urma am ajuns acasa, cu bine si cu sanatate. Ne-au ramas doar amintirile rablei. Refacut dupa emotii, a doua zi am sunat domnisoara la telefon. Am petrecut 5-6 zile impreuna. Doream sa ne intoarcem impreuna la mare. Mamele gandeau altfel ; poate aveau dreptate. 

Imi aduc aminte de ceva deosebit. Am condus-o acasa tarziu, reveneam noaptea spre casa. Trecusem de Piata Victoriei. Era incendiu la depoul de tramvaie Victoria, din str.Mexic. Dupa miezul noptii, din depou ieseau tramvaiele in sir indian, toate cu vagonul din spate in flacari. Pe Stefan cel Mare, macar 30 de tramvaie mergeau in sir indian spre Obor, in procesiune. Vagoanele din spate ardeau cu flacari enorme. Batea vantul, iar palalalile fluturau usor.

Era un spectacol de necrezut, ca intr-un film mare. Mi-a ramas mai ceva decat secventa incendiului din « Pe Aripile Vantului ». Sa mor de necaz ca nu avem aparatul la mine. Nici nu ar fi iesit nimic deosebit pe film a-n de Iso 50, din mana, dupa ora 24.

In veci n-as fi luat trepiedul seara. Cu domnisoara adorabila, preferam sa am mainile libere.  

Am fost acum o saptamana sa revad locul. Bd.Stefan cel Mare este acum totul la acelasi nivel. In 1966 avea o denivelare pronuntata, cobora inainte de Perla, apoi urca din nou spre Dinamo. Si stalpii vechi de alimentare din mijoc au fost de mult inlocuiti.
Uitandu-ma la spectacol, am remarcat ca eram urmarit. Pe cine il interesa un student de 20 ani? Am aflat a doua zi. Tatal fetei, dl.general Dafinescu, cel care ii daduse pronumele de general roman. Si dupa 45 de ani, o tachinez: Ave, Cezara!  

Din multe puncte de vedere, fata era minunata. Dar era greu de suportat. Nici cu prajina nu ii ajungeai la nas. A intrat la Teatru, infatuarea a progresat. Avea merite, determinare si ambitie. A avut si cele mai frumoase picioare din teatrul romanesc, timp de 25 de ani. Dar era mult mai simpatica cand era doar eleva. Ca sa vezi ce nebuni eram si noi la 20 de ani. 

Toti tinerii stiu precis – ca lumea a inceput doar odata cu ei. Oare asa o fi ? 

Si sustine ca a cunoscut-o pe Cezara Dafinescu eleva, fara sa prezinte dovezi. Acest nume nu o (mai) fi familiar celor tineri ? Dar ia intrebati-va voi tatzii... In 1985 am mers la Teatrul National cu sotia. Era noiembrie si frig. Am ramas sa las paltoanele la garderoba. Cineva a venit pe la spate si m-a sarutat pe gura, luandu-ma teatral cu mainile de gat. Fosta mea sotie auzise ceva povesti. Nu le daduse crezare. Nici nu erau de crezut. Dar atunci a avut o demonstratie convingatoare, pe viu. In timp ce eram sarutat, mi-am zarit sotia. Urca pe scara si ramasese cu gura cascata.

Mi s-a mai intamplat si dupa, asa se intampla cand cunosti pe cineva de o « viata ».

Cateva dovezi mai convingatoare apar la adresa :  http://www.ap-arte.ro/ro/fotografie/imagini-personale/album/septembrie-1966-cu-cezara/144/6879.html

Textul se refera la iulie. Pozele implinesc 46 de ani in septembrie. Aveam 21 si ea 19.

Erau anii tineretii noastre. In 1966 ne durea in cot de comunism, prea ocupati sa ne traim viata. La fel ca tinerii din ziua de azi. Ne-au ramas amintirile, pe care oricum nu le crede nimeni.
http://www.acasatv.ro/emisiuni/cezara-dafinescu-o-femeie-care-si-a-trait-viata-cu-aceeasi-pasiune-cu-care-si-a-jucat-rolurile-video.html


Published on July 05, 2012. 5846 views. 5 comments
5 comments to "When we were young – 2"

Florin Mihai
July 2012, 06 at 09:02:17
Mi-a placut postarea. Foarte frumos!
Jak
July 2012, 06 at 10:13:24
Îmi amintiţi de V. Eftene, in modul cel mai libidinos posibil. Ceva fotografie? Cam pe cînd preconizaţi?
A. Pandele
July 2012, 06 at 14:51:04
Ma flatati, maitre Jak? Sunteti cumva video-game addicted? Frecventati site-uri XXX ?
Poate deveniti un clasic. Si Bula era. Stiti bancul : Tovarasa il intreaba pe Bula.
- Ce iti sugereaza un cerc?
- Un pat rotund, cu o gagica goala, numa’ buna de…
- Foarte interesant, dar un patrat?
- o camera in mansarda, cu o gagica goala, numa’ buna de…
- Dar un triunghi ?
- To’arasha, dvs. sunteti chiar obsedata!

Textul era scris din 1966. L-am regasit de curand. Nu mi-am putut cere scuze d-lui V.E. Pe atunci nu era nascut. Nici acum nu ne frecventam:
http://www.ap-arte.ro/ro/fotografie/actualitate-ro/articol/sperante-dezamagitoare/128/44.html - sau
http://www.ap-arte.ro/ro/arhitectura/idei-generale/articol/arhitecti-cu-priviri-tulburi/7/6876.html#add_comment
Cu fotografia e mai greu, activam in ligi diferite. Daca scriu ceva, cu adevarat interesant, 90% dintre pasionatii de fotografie nu inteleg totul. Nu au pregatirea necesara. Dvs. la ce nivel sunteti ?
Jak
July 2012, 07 at 03:21:54
Maître, la nivelul la care nu avem acelaşi sponsor, cum coincidenţa vă aduce aproape de v.e. în diferite situaţii-jurii+marketing prin recenzii. Fragmentul cu trepied-mîini libere din articol m-a împins să comentez. Dacă revenim la nivel, la cel la care fotografia românească e joc de glezne faţă de ce a dat umanitatea. Cam de-acolo şi curiozitatea legată de producţia foto dvs. recentă. Bancuri, domnule Pandele, am văzut destule. Recomand un rucsac pt. trepied in viitor,ca să aveţi mâinile libere pentru subiectul livrat de cotidian.
Andrei P
July 2012, 07 at 10:15:46
Stimabile J, exprimarea dumitale in limba romana ma depaseste.
Poate ne traduceti prima fraza.

Bateti campii cu sponsorii, ma tem. Si nu numai.
Privind productia mea actuala, toate la timpul lor.
Data viitoare cand voi avea 20 de ani, promit sa port trepied in rucksac.
In 1966, nimeni aici nu avea asa ceva.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » May 2023  (0)
   » April 2023  (0)
   » March 2023  (1)
   » February 2023  (0)
   » January 2023  (0)
   » December 2022  (1)
   » view full archives

rss