en en | ro ro

Cel mai important targ fotografic european este Luna Fotografiei de la Paris, din noiembrie. Cu aceasta ocazie se vad – si se comercializeaza zeci de mii de fotografii, cu epicentrul la Grand Palais, intre 15 si 18 noiembrie. Ce mai e nou in domeniu ?

“Arta Contemporana” s-a vindut mai bine decat “Fotografia Clasica”. Daca pictura e o activitate privata, in care esti singur, iar cinematografia este una publica, poti lucra doar in echipa, fotografia pare asezata intre cele doua – e de parere D.Lynch, regizor si invitat.

Limitarea numarului tirajelor unei fotografii a fost o gaselnita a galeriilor, nu a autorilor. Ca sa ii asigure pe cumparatori de valoarea obiectului de arta cumparat. La contemporani este de rigoare numerotarea obligatorie. In cate exemplare: trei, sase, unsprezece, treizeci?

Cu cat mai putine, cu atat mai scumpe. Sa precizam, numai stele sigure de cota, gen A.Gursky sau C.Sherman isi permit sa faca 3-6 exemplare la preturi exorbitante. Oricum, seriile peste 10 numere sunt rar epuizate. Legea franceza da limita superioara a seriei de lucrari: cifra 30. Daca nu, TVA sare de la 5% /opere de arta/ – la 19% /produse industriale.

Atat de mult s-a incetatenit obiceiul de a cumpara exemplare numerotate, incat fotografii ale unor autori clasici au dificultati la vanzare. Nu sunt numerotate... 


Published on November 18, 2012. 5506 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (0)
   » November 2023  (0)
   » view full archives

rss