en en | ro ro

Am scris cat il apreciez pe Andrei Barsan, pentru cum mobilizeaza energiile altora.

Din grupul Bucurestiul meu drag, cei mai interesanti 4 membri au alcatuit un quartet. Cei 4 sunt in ordine alfabetica: Eli Driu, Cornel Hlupina, Mirela Momanu si Dan Moruzan. Ce ii aduna: sunt pasionati de fotografie si de orasul Bucuresti, cel cu atatea contradictii.

Cei 4 si-au prezentat expozitia “Strada x4” la cafeneaua Carturesti.

Cum apare succesul la public al unei expozitii ? Primeaza exponatele prezentate, desigur, dar mai ales ambalajul lor. Primiti intr-o ambianta prietenoasa, privitorii isi intalnesc cunoscuti cu care discuta cu placere. Bunavointa le este captivata cu o tratatie atragatoare. Nimic din toate acestea nu au lipsit, ba dimpotriva. Au luat cuvantul persoane apropiate, sau bune de gura. Ce putea sa fie mai bine? Pai nimic nu este perfect.

Era necesara mai multa unitate in expunere, pentru un discurs comun. Aveau mai degraba discurs divergent, desi cu elemente credibile, fiecare. Unele fotografii erau excesiv procesate, prea tari, cu exceptia lui CH. Fetele aveau doar titluri in engleza, insuportabile de fancy la MM. De fapt nu am nimic impotriva. In perioade de formare, mai bine eviti ce e la moda. Altfel ajungi legat de chestii demodate peste 10 ani. Si e periculos sa faci ceva pe gustul tuturor. Sau esti super-geniu, sau daca nu, te scalzi in platitudini.

Nu scriu asta prima data. Si Photo-Team suna prea international pe gustul meu.

Un mare arhitect, Mies van der Rohe, sustinea: “Less is more” din poemul lui Browning. Cu cat arati mai putin, cu atat imaginatia are un camp mai larg. Principiul “Kiss” (keep it simple /stupid) a fost exprimat mai intai in grafica. Functioneaza si in fotografie. Mergeti la Carturesti, ca sa va faceti o idee proprie. Alte pareri pot fi citite aici:

http://www.facebook.com/events/487274374642724/


Published on March 11, 2013. 4219 views. 1 comment
1 comment to "Street X4 opening"

mihai marturisitorul
March 2013, 11 at 15:39:54
Ca "profan", mi-a placut expozitia. Un fel de "viata vazuta din partea opusa a aparatului". Si fiecare vede ce vrea el!
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   January 2021  (1)
   December 2020  (0)
   November 2020  (1)
   October 2020  (1)
   September 2020  (1)
   August 2020  (2)
   » view full archives

rss