Pentru a avea succes intr-o treaba grea, relaxarea este o conditie importanta. O repet.  

La Flushing Meadows, in semifinale feminine se intalneau locurile 1 si 2 din clasamentul mondial cu 2 italience, mai fara palmares, respectiv cu locurile 43 si 26. Ambele, foste jucatoare de dublu de varf, stapaneau perfect voleul si miscarea in teren. Mari favorite, Serena si Simona si-au subapreciat adversarele. Se gandeau deja la finala. Au avut surpriza sa fie invinse net, ambele, de adversare peste 30, fara victorii stralucite.

Dupa victoria asupra nr.1 mondial, Vinci a marturisit secretul : a vorbit cu Penetta. Nu aveau sperante. Dar au hotarat sa se bucure de semifinala nesperata. Cand esti relaxat esti si inspirat, descoperi rezolvari la probleme insolubile. Sa raspunzi adversarului considerat superior cu un joc castigator

Outsiderele au avut castig de cauza in fata favoritelor, prea crispate. Italiencele au fost obligate sa isi schimbe biletele de avion retinute. Dar Primul Ministru italian si-a luat bilet pentru NY. Titlul urma sa fie luat de o compatrioata. Italienii considera finala 2015 US Open la femei cea mai importanta realizare a tenisului italian, ever. Pe buna dreptate.

Spre deosebire de semifinale, Flavia Penetta si Roberta Vinci erau tensionate in finala. Premiile puse in joc pentru finaliste erau foarte mari.

http://www.usopen.org/en_US/news/articles/2015-09-12/pennetta_wins_first_grand_slam_singles_title_announces_retirement.html?chip=5?promo=media_wall

Nu-i de mirare ca Serena a injurat-o pe Vinci in semifinala. I-a «bagat mana in buzunar». Usor teatral, la primirea trofeului, Flavia Penetta si-a anuntat retragerea din circuit.

Si in fotografie, o atitudine relaxata permite adaptarea mai usoara la conditiile reale. Stressul si crisparea nu sunt sfetnici buni, nici in tenis, nici in viata.


Published on September 14, 2015. 4073 views. 0 comments
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (1)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (1)
   April 2021  (3)
   » view full archives

rss