en en | ro ro

Eram invitat in 28 nov. la o lansare de carte. « Bucataria Hoinara » a d-lui R.Voiculescu parea foarte tentanta. Doream sa particip, dar nu am ajuns. Sotia mea a facut un atac de panica chiar inainte de eveniment. Convalescent, dupa operatie, nu m-am putut duce singur. Pacat. Fotografiile expuse, facute in lumini diverse, pareau promitatoare.

Am vazut volumul. Mi se pare diferit in bine, fata de cele anterioare.

http://www.facebook.com/media/set/?set=pu.148010325246291&type=1

In decembrie am primit « Precum in Cer, Asa si pre Pamant /calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca » a Cristinei Nichitus.

Cartea abordeaza un subiect dificil tratat de un autor interesat. Dar in imagini insuficient de elocvente, cel mult ilustrative, pentru un fotograf Mediafax...

Editura Compania a scos carti mai bune. Si titlul bate usor catre impietate.

« D-ale Carnavalului Venetian », a domnului Helmut Ignat, aparuta « semi-clandestin », a fost multiplicata la format A3 cu aplicatia Photobooks Konica-Minolta. Nivelul fotografiilor este mult peste volumul precedent. Inclusiv calitatea reproducerilor pe echipamente K-Minolta e net mai buna decat tiparul de la Print Multicolor Iasi.

O carte cu totul deosebita e « Ochiul Fotografului /compozitie si design », a lui Michael Freeman, editura Litera. Desi se cheama Compozitie si Design - si autorul stie bine ce vinde cartea, intelegi printre randuri ca el nu crede nici-o iota din retete.

In prima parte, sustine « legile » compozitiei cu argumente « ferme »: « miscarea ondulatorie din prim plan, creeaza un vector care anima imaginea »... (pag.31)

Pentru ca in partea doua sa revina spunand ca aceste retete ridica foarte putin nivelul, cam de la nul la nesatisfacator. Un fotograf adevarat, care stie sa-si sustina ideile si vanzarea cartilor proprii. Mi se pare cea mai buna carte cu referire la nebuloasa compozitiei.

Unde poti citi si pasaje interesante referindu-se la procesul fotografiei, cu explorarea subiectului si anticipatia actiunii, prin interes si cunoastere. Altfel cartea nu este chiar gratis la 80 Ron.

Ne revedem in lumea noastra mica, de pe planeta albastra :

Sigur veti aprecia unele clisee adunate de fotograful Timothy Allen

http://www.bbc.co.uk/news/world-12618167


Published on January 14, 2012. 5977 views. 3 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   August 2023  (0)
   July 2023  (0)
   » view full archives