en en | ro ro

Postul este un obicei ancestral, sanatos, de purificare a organismului. Si o practica religioasa de a te apropia de divinitate.

In asa-zisa Epoca de Aur, practica religioasa era explicit interzisa. Nu cadra cu Raiul comunist. De la incetarea de plati din 1980, faliment al economiei romanesti, nu se mai faceau importuri decat pentru reprezentantii nostri, inaltii membri de partid.

Asa ca "marele conducator" (1,61m), Nicolae Ceausescu, s-ar rascoli in mormant daca ar sti cum se posteste acum.

De placere, sau din snobism, ne-am emancipat : Dimineata incerci un break-fast Timid : iti bei cafeaua Illy sau Lavazza, daca nu preferi un ceai verde, gen Gun-Powder.

O tartina unsa cu unt din arahide si magiun de prune, bio, de Topoloveni, incheie micul dejun. La pranz, un peste italienesc, sau vietnamez, este acompaniat de broccoli si salata ruccola. Si crevetii jumbo, risolati in ulei de masline, presarati cu piper verde, apar pe post de cina.

Avea dreptate baiatul ! Uite asa se dezechilibreaza balanta de export-import ! Doar nu o fi de la zecile de mii de Audi, BMW, Mertzedes si Bentley.

Si mii de Ferrari, Lamborghini si Hummer, luate pentru "amaratii" de copilasi, sa aiba cu ce se fuduli, cand alearga cu ele pietonii, pe trotuar.

Asa cu postul de sezon. Oricum este mai important ce scoti din gura, decat ce bagi in gura. Ar fi sa postim la barfa si injuraturi, iar toate posturile TV ar trebui sa evolueze pe mut.

Dar pana la urma se termina si postul. Urmeaza perioada propice indigestiei, dintre Craciun si Boboteaza, cand nu mai misca nimic prin tara asta, in afara de falci si de furculite.

 

Cat despre nasterea pruncului Iisus, iata un scenariu actualizat in versiune digitala :

http://www.youtube.com/watch?v=GkHNNPM7pJA

si o alternativa pentru cei care prefera o felicitare mai vesela :

http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

Spiritul Craciunului este promisiunea de dragoste, de impacare intre oameni, dar si cu noi insine. Va urez Sarbatori Fericite in familie si un Craciun imbelsugat, alaturi de cei dragi.

Cu cele mai bune ganduri, AP


Published on December 23, 2010. 5442 views. 4 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   October 2021  (0)
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   » view full archives