en en | ro ro

Doctorul Ion Apahideanu era directorul Centralei pentru Cresterea si Calificarea Cailor de Rasa = CCCCR. Prin 1975 m-am dus sa-i cer sa ne permita sa facem fotografii la herghelii. Secretara nici nu se gandea sa ma lase sa intru. Noroc ca a iesit dansul.

Cand a aflat ce doresc, i s-au luminat ochii. Era indragostit de cai.

Am obtinut o hartie pentru noi, Dan, Nic si cu mine. In care scria simplu :

« Sa faceti absolut orice va cer dansii... »

Am fost mai intai la Sambata, cu lipitzani eleganti. Atunci, nu aveam flashuri cu slave. I-am pus sa ne alerge caii in intuneric. Sincronizam dupa semne. Cel mai subtire era suit pe gard, cu fulgerul electronic in mana. Caii fugeau prin noapte, langa gard.

Declansam pe 6x7 cu o secunda. Inregistram numai lumina flashului si umbre foarte lungi. Au iesit doar 2 poze interesante din 12...

Ne-am dus la Cislau, la caii pur-sange englez.

Langa Moldova-Sulita, la Lucina, langa granita cu URSS, am fost in februarie 1977. Am developat filmele cu 3 zile inainte de marele cutremur. Parte din mobila ne-a cazut in casa, pe 4 martie 1977. Imi aduc aminte si acum, doua plicuri cu filme developate s-au indoit atunci. Am facut cu acele poze o expozitie, cu ceva rasunet.

L-am invitat la deschidere pe dl.Apahideanu, fie-i memoria binecuvantata. A luat cuvantul. Odata ce a inceput sa vorbeasca s-a cam ambalat in date stiintifice si cifre.

Banuiesc ca l-a calcat sotia pe picior. Si s-a oprit cu o invitatie eleganta: Uitati-va si dvs !

Pe masura ce am invatat mai multe despre cai, pozele ieseau mai bune.

Mai ales acelea facute cu caii alergand, la trap sau in galop, oricum eleganti. Am ajuns, pe rand la Mangalia, la caii arabi. Apoi la Izvin, langa Timisoara, unde erau cai de trasura Nonius si caii grei, de tractiune, Ardennezi. Am mai trecut pe la Dor-Marunt si Jegalia, la caii de trap. Nu mai spun de vizitele de la hipodrom, la Ploiesti. In vacantele facute la mare, herghelia cu cai arabi la Venus devenise obiectiv de baza.


Daca inveti sa faci ceva bine, obisnuinta iti ramane pe viata, ca inotul si mersul pe bicicleta. Poate nu mai mergi la nivelul maxim, dar te descurci.Published on October 15, 2011. 10008 views. 1 comment
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   July 2024  (0)
   June 2024  (0)
   May 2024  (0)
   April 2024  (0)
   March 2024  (0)
   February 2024  (0)
   » view full archives