en en | ro ro

Era un banc din epoca (zisa) de Aur : "Cum statzi cu recolta, e intrebat Ministrul Agriculturii /sau Primul Secretar. La Televiziune am terminat, la Radio mai avem putin." In acea vreme se spunea : "Traim pentru a-i Raporta Tovarasului".

Zeci de ani, inalti functionari promovau hartii, ziceau ei ireprosabile, in care realitatile erau prezentate Roz, fara legatura cu ce se intampla prin tara. Si rutina a ramas in buna parte neschimbata. La o emisiune TV, functionari guvernamentali vorbeau in anglo-romana despre minunatele programe promovate. Erau indignatzi aparandu-si realizarile : Programe atat de Bune, trimise in repetate randuri la Bruxelles, sublime pe hartie, ca sa se consume banii europeni. Care lipsesc cu desavarsire din teren.
Nu au efect in viata oamenilor. Persoane din judet spuneau: aproape nimeni nu obtine acele fonduri. Trebuie intocmite proiecte complexe. Care nici-odata nu sunt destul de bune. Si chiar daca sunt, nu au fost intocmite de cine trebuia.
Pericolul a 2 realitati paralele, care nu se intalnesc, una roza pe hartie si alta amara in tzara, este evident.

fitness.jpg

realitatea-pe-strada.jpg

Realitatea, uneori hada, ramane in buna masura neschimbata, departe de rapoartele si imaginile idilice dorite.
Conducerea unei tari, cat de buna ar fi, trebuie sa obtzina realizari vizibile in teritoriu. Nu doar in situatzii scrise. Calea cea mai buna o fi ca insusi presedintele tarii sa supervizeze seful de santier de la pod ?
Descentralizarea presupune responsabilitatzi pentru acei care stiu exact despre ce este vorba, acolo jos. Deciziile luate prea sus pot sa nu fie conforme cu realitatea, ci doar cu informatia si mai ales cu interesele consilierilor.
Care sunt si ei oameni, au sotzii, gineri si nepotzi, cu afaceri diverse.

Published on September 06, 2005. 8925 views. 1 comment
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   August 2020  (0)
   July 2020  (0)
   June 2020  (0)
   May 2020  (0)
   April 2020  (1)
   March 2020  (0)
   » view full archives