en en | ro ro

Trebuia terminat rodajul de 1000km. Sotia auzise ca la Russe e un Metro cu o marfa multa. Nu am avut scapare. Am plecat din Bucuresti cu gipies in functiune. Sa putem aprecia ce palavre mai spune Bozgorul. In linie dreapta, spunea : la 100m faceti la stanga pe prima strada, cu totul Inexistenta ! Sau la vama luati la dreapta, intr-un loc unde exista doar stanga. Infine, nimic nu-i perfect.
Am trecut pe podul Prieteniei 1952-1954, vai mama ei de prietenie. Am ajuns la granita bulgara. Talonul masinii si Buletinele !
Poftim, dar Metro unde este ? Mergeti drept, pana ajungeti acolo. Zis si facut. Am ajuns. Doamnele s-au napustit la galantare. O parte din marfa era de calitate mai proasta si mai scumpa decat la Bucuresti. Si la schimb dublu, Ron in Euro si apoi in Leva, se pierde ceva, cam 4%.
Doar produsele CE erau mai ieftine, electrocasnice, fructe de mare, sau cafea. Romani, mai ales din Giurgiu, cumparau cantitati importante.

la%20cafea.jpg

Sa mergem la o drogherie ! Sapunurile bulgaresti sunt printre cele mai bune. Nu stiu unde a auzit chestia asta, de mult nu ne mai uitam la bulgari. In centrul urbei parcam la umbra. Magazinele au inchis de la ora 13, ca e sambata. Descoperim un Kaufland, amenajat in mijlocul unei foste platforme industriale abandonate, ca la Bucuresti. Si nu putem rata asa ceva. Doamnele pornesc vijelios la cumparaturi, iar domnii spre toalete. Si borcanele cu castraveciori murati bulgaresti sunt mai ieftine. Mai ratam si un Praktiker.

Praktik%20ratat.jpg

Una peste alta, magazinele bulgare sunt dezamagitoare, mai mici, mai goale si sarace. Poate doar orasul este mai verde, ca deh, bulgarii sunt zarzavagii mai constiinciosi.
Abuzurile in Bulgaria sunt si mai vizibile ca aici. In Russe sunt semne ce limiteaza viteza la 40km /h. Bulgarii merg cu 80. E mai bine sa circuli sub 50, daca ai numar romanesc. Am vazut 2 masini de politie, iesite la produs. Sunt mult mai Atenti cu strainii.
Infine, am pornit inapoi. Doream sa mancam peste la un restaurant in Giurgiu. De la vama am iesit prin Oinacu, direct spre Bucuresti, 7km dincolo de Giurgiu si am renuntat. Am o sotie adorabila si 2 socri mai mult decat draguti. Doar eu am reactii cam iuti.

Ca sa fiu sincer, Romania nu mai arata atat de rau cand te intorci din Bulgaria. Si pentru ca veni vorba, tot suntem noi foarte nemultumiti de cum evolueaza lucrurile. Am o intrebare pentru cei ce aveau 25 de ani in 1989. Sa va fi spus cineva atunci :

In 20 de ani veti roda automobilul britanic la cumparaturi in Bulgaria, la intoarcere veti manca chiftelute suedeze (Ikea), cu bere daneza si ardei copti, adusi atunci din Bulgaria. Altii vor merge la lucru in Spania si Italia. Iar la 50 posturi TV non stop nici nu va mai uitati.
Nu-i asa ca va gandeati ca tipul ala e bun de legat ?

Lucrurile evolueaza, doar ca la noi Baietii cu ochii albastri au pastrat integral controlul, cu complicitatea prostilor si a incultilor :

http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/818718/Securitatea-refuza-sa-iasa-la-pensie/

Iar statul acasa la vot inseamna acceptarea senina a deciziei celei mai proaste.

Published on September 02, 2008. 4200 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives