en en | ro ro

Orasul Baghdad, textual Darul lui Dumnezeu, a fost fondat in 762 pe malul raului Tigru, de dinastia Abbasida condusa de Calif al-Mansur. Asa se spune. Desi numele e citat in texte pre-islamice. Ctesifon, vechea capitala Persana, a fost golita de dezvoltarea orasului Bagdad. Situl Babilonului, parasit din secolul 2 inainte de I.C, ar putea fi vizitat, la 90km sud, daca tara n-ar fi in razboi civil, din ratiuni dogmatice. Siitii se rafuiesc cu sunitii si invers. Infine, sa nu insistam.

Dupa corespondenta de rigoare, pe Messenger, am aflat. Prietenul nostru, califul, soseste la ora 7h15, de la Dubai. M-am dus sa il recuperez de la Otopeni. Cum circulatia pe directia DN1 este fluenta, uneori precum lamele de parchet din dormitor, am plecat din timp si am ajuns mai devreme. La 7h10, aeroportul international Henry Coanda e aproape pustiu. Domnisoara care se instala la informatii mi-a spus ca zborul Ro66 soseste dupa 7h30. Doar este primul ! Dar a aterizat la 7h20. Asteptand, am fost surprins de forfota de personal in sala sosirilor, fara public. Poate schimbau si tura. Cohorte de femei de serviciu peste 40, in treninguri albe, fac eforturi disperate sa para utile si preocupate. Desi 3 din 4 nu fac nimic. Numerosi hamali, probabil, poarta uniforme verzi inchis.
Deosebite sunt Security Guards. In casa, cu uniforma albastra si maiou reflectorizant, gen politia de circulatie, cateva fete la 1,55m, cu pantofi 34, sapca de golf si parul-coada de cal. Iar bulanul le atarna pana la genunchi.
Niste fiare, ce mai. Foarte vizibil personalul de curatenie, cel de paza, dar si hamalii sunt toti angajatii aceleasi firme, Romprest Service.
http://www.romprest.ro/
Toti angajatii civili ai aeroportului, multe sute, sunt furnizati de o singura firma. Ce buni sunt ! Si mai Bun cred ca este patronul. Poate micutzul Mitrea, sau altul de talie similara ?

Gata cu filozofia, apare califul din Baghdad, cu barba lui frumos rotunjita.
Ajungem la masina, platim pe sistemul ultra-automat, manual si plecam. Ploua fin. Este doar 8, se circula deja cu probleme. Ma pune sumar la curent cu activitatile de pacificare locale. Circula impartind dreptatea si privatizarea din Aston-Martin blindat. Suna bine, nu ?
Doar ca asta era intr-un vis. Dupa caderea intunericului, numai vehicule militare pot circula prin oras. Ne-a astupat gura cu super-baclavale Al Khassaki, cu fistic, nuca de cocos si migdale, sa nu divulgam prea multe secrete pe Internet.

Ba%20Klava%20Al%20Khassaki.jpg

Bine, bine si cu silueta noastra cum ramane ?

Published on March 29, 2007. 4485 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives