en en | ro ro

Actiunea filmului se petrece in tara in care fostii activisti de partid au primit misiuni precise inca din 1990. Tu faci bani, eu fac politica, etc. Iar din 1990 pana in 2004 tendinta era statul bananier. O tara sub conducerea unei mafii care a impartit, cu voie de la stapanire, bunul public. Pentru profitul personal si al partidului-stat.
Baron in jud.Brasov, e si Vasile Dardala von Kodlea. Un combinat avicol functional are o valoare de 12 mil. euro.
In combinatul Domniei-sale, tot putzea. Dar prin conexiuni locale, inspectia de sanatate si multe altele, avea spatele asigurat. Necazul i s-a tras chiar de la ingineriile financiare proprii.
Inventivitatea sa de a stoarce bani pe cai ilegale ar trebui recompensata cu ani buni dupa gratii.

Sa fie condamnat in piata publica, zicea MD, sa manance pui de Codlea, fripti (sumar) la rotisor. Daca marele Patron era agent Al-Quaeda, nu cred ca putea face mai mult rau, la nivel national. Decat a facut ca baron, imbogatit la ordin, din lacomie patologica. Toate fostele planuri ale lui Saddam, de a raspandi bacilii si virusii in tarile kapitaliste, par palide rau, fata de actiunile hotarate ale baronului Dardala. Care au infestat tot Ardealul.
A taiat pasarile bolnave si le-a vandut pretutindeni, cu avizele veterinare aprobate telefonic.
A vandut puii convalescenti, fara nici-un act. A raspandit moartea intre oratanii, in toata tara.

Direct din Dacii papuc, care propagau boala prin sate, mai repede decat ciuma din evul mediu. O alta idee a fost aruncarea hoiturilor prin rape.

Ciorile au avut grija raspandirii bolii mai departe. Mai grav, combinatul avicol care merge prost din cauza lacomiei sefului, le va falimenta pe cele care mergeau bine. Dardala ne-a asigurat indoiala, intrata pe furis, privind inaripata din farfurie.

pasi furisati.jpg

Si pentru ca veni vorba, strategia autoritatilor in domeniu pare Sublima. Lipseste cu desavarsire. Daca comparam 14 focare in 2005, cu 24 in mai 2006 si 26 suspiciuni, pare ca Strategia uciderii pasarilor sanatoase, apare ca un sistem piramidal. Cand vor fi sute de focare, tara nu va mai avea fonduri sa plateasca pasarile. Trebuie gasite masuri de prevenire, molima sa fie anticipata. Si aceste masuri nu trebuie doar gasite si scrise, ci si aplicate.

Daca caini vagabonzi ar avea gripa transmisibila la om, sper ca n-ar omori toti cainii, fara noima. Nu ne plac gainile H5N1 la tigaie ! Dar pe cand gripe porcine, ovine, caprine ?
A propos, pestii nu fac gripa? Ca daca stai prea mult in apa, incepi sa stranutzi.
Sa lasam gluma. Cum a fost posibil asa ceva ?
De fapt, Agentul Dardala a avut numerosi complici. Veterinarii aveau obligatia sa verifice carnea, inainte de comercializare. Directii sanitar-veterinare erau platite din bani publici, pentru sanatatea populatiei. Nu ca sa ia spaga si sa inchida ochii la probleme epidemiologice. De 15 ani, pozitii politice si economice, de raspundere, au fost ocupate de o clientela incompetenta. Avida, care de-abia asteapta sa fie manjita. Trebuie curatata odata crusta groasa de jeg.
Grajdurile lui Augias va spun ceva. Cunoasteti muncile lui Hercule? Regele Augias avea 3000 de vite si grajdurile nu erau curatate de 30 ani. Hercule s-a angajat sa le curete intr-o zi. A deviat, direct prin grajduri, albiile a 2 rauri. Tot gunoiul a fost luat de ape pana la caderea noptii.
Interesant nu ? Sa scapi de tot gunoiul ! Poate ca ar trebui refacuta operatiunea.
E buna solutia cu raurile iesite din matca.
La capitolul inundatii suntem fruntasi, chiar fata de UE.


Published on May 22, 2006. 4329 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives