en en | ro ro

Cu ani in urma, citeam o revista fotografica. Interesant abordat, articolul de fond se chema Regii nuntilor. Dennis Reggie era intrebat despre Monte Zucker.
Monte este un geniu. Si-a dat seama ce multi oameni sunt stressati la nunta. Se tem ca importanta lor sarbatoare sa nu fie nereusita, iar 9 din 10 fug de responsabilitati, si acolo. Doresc ca altcineva sa preia controlul.
Tanar, Zucker lucrase ca script la Hollywood. Si dadea fiecarui participant la nunta instructiuni precise scrise. Astfel obtinea rezultate planificate simpatice, care incantau familia, mai ales daca toata lumea isi juca rolul cu convingere.
Si Monte vorbea frumos despre Reggie.
Dennis a remarcat ca acei care au reusit intr-adevar nu suporta sa primeasca ordine. Vor sa fie liberi. Sunt relativ putini, dar au posibilitati practic nelimitate. Doresc pentru fiica, sau fiul lor, un fotograf de nunta ca un invitat discret, care nu tulbura curgerea lina a petrecerii.

http://www.pdngallery.com/legends/reggie/


Fotografii locali de nunti incearca sa cante in struna clientilor, cale care duce la plafonare. Si in arhitectura am intalnit reactii similare. Cei care gandesc realist iti cer sa le propui si alte alternative, mai bune decat pot ei sa solicite, doar proaspetii imbogatiti au tendinta sa dea ordine si in domenii in care nu inteleg nimic. Evit asemenea persoane. Da, vor gasi pe altii, dar cine executa orbeste ordine gresite isi face viata din ce in ce mai grea.

In primul moment, mirii si invitatii isi aleg poze in care sunt pusi in avantaj. Se razgandesc apoi si prefera pozele in care se vede ca se simteau bine. De multe ori in acele momente uitasera ca sunt fotografiati. Ca sa reusesti trebuie sa incerci si fotografii altfel. Mai multe sanse ai daca refaci sedinta dupa nunta sau dupa luna de miere, cand perechea e mai relaxata si dispusa sa incerce aproape orice. Nu va marsa daca a primit poze stereotipe.

Expozitia la palatul Sutu in piata Universitatii putea sa se cheme Fotografii spontane dupa nunta. Aurel Virlan a avut curajul sa incerce si sa reuseasca asa ceva ; a fost avantajat de stagiul la ziar, s-a obisnuit sa gandeasca in imagini.
Nu spun ca sunt toate foarte bune, as fi fost mai exigent. Dar cei fotografiati de el se simt bine in multe situatii. Si asta vad rar.

http://www.nuntafoto.ro/

Am vazut in expozitie si poze mai interesante decat pe site. Nu ne potrivim, poate. O sa se trezeasca Marii specialisti in viata sa zica ca balansul cromatic, expunerea sau compozitia nu ar fi perfecte, pe gustul lor, cel Adevarat.
Vreau sa vad poza Perfecta. Bine macar ca sunt mai multe interesante si cateva deosebite, spontane.

Published on February 06, 2009. 4188 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives