en en | ro ro

Nu am deloc pretentia ca si altii sa le impartaseasca, insa nu le ascund.
Imi place viata, lumina si culoarea. Imi place miscarea naturala, eleganta.
Desi sunt mult mai greu de reusit, intotdeauna am preferat pozele cu oameni in miscare.

Am inceput sa pozez fete si peisaje, apoi sport, cai, oameni in viata zilnica. Dintre declansarile facute elimin acele clisee care ar putea fi repetate.
Ca o fotografie sa ma impresioneze, trebuie sa fie proaspata, altfel, credibila si irepetabila. Asa are sanse mai mari sa ii impresioneze si pe altii. Subiecte imobile, cu lumini repetabile, pot fi pozate maine, cu tehnici superioare pe viitorul captor de 5000 Mpx, cu lumini Bronto-saur, etc. Si atunci, ce rost are ? Si eu declansez cand vad peisaje minunate. Dar arareori arat rezultatul. Atunci cand luminile fac imaginea nerepetabila.

Imi plac luminile deosebite si pozele pe vreme rea, care produc altfel de fotografii, cu caracter.
Imi plac faramele din viata, care dau fotografii autentice, mai credibile.
Imi plac pozele in contralumina, care dau jocuri de lumini, cu efect puternic.

In plus, cu cat o fotografie reusita este mai greu de facut, cu atat ea are sanse sa fie unica. Dar daca nu este interesanta, degeaba e perfecta tehnic sau greu de facut. Tot ratata este.

Multi spun ca nu le plac fotografiile autentice. Le prefera pe cele pozate. E treaba lor. Ma intreb de ce au ales fotografia ? Foarte probabil nu au talent la pictura si se simt obligati sa picteze cu aparate de fotografiat si un soft potrivit.

Nu prea inghit fotografii cu personaje ce pozeaza, fotografii de studio inclusiv. Evident, pozele facute pe trepied cu lumini, sunt mult superioare tehnic, dar de multe ori neinteresante sau artificiale. De acord, astea sunt conditiile in care se fac poze de produs vandabile, cu biscuitzi W, bere X, sau cu picioarele lungi Y.
Si creierul savantului Z. Dar acolo nu apare atat omul, cat produsul. Si oamenii s-au cam saturat de poze facute sa le vinzi ceva.

Exista si exceptii, de cele mai multe ori cam intamplatoare, care confirma regula.

Published on February 20, 2008. 3943 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives