en en | ro ro

Nu am schimbat aparatul de aproape 5 ani. Si inca nu exista ceva sa ma tenteze real. Intr-adevar aparatele noi au avantaje de calitate, dar nu peste 20%. D3x ar fi peste, dar produce fisiere prea mari. Este si prea scump pentru ce fac eu. In 3 ani va costa cam o treime. Progresele aparatelor digitale sunt prea rapide sa le schimbi anual, mai ales in Romania. Ma bucur pentru cine poate sa o faca, sa se mentina competitiv la varf. Dar eu nu fac fotografie de studio, iar modelele de top se devalorizeaza prea repede.

Nu e greu sa imaginezi un aparat cu captor de 64 Mpx, care la 800 Iso ofera optiunea 16 Mpx, iar peste 3.200 optiunea 4Mpx. Pana si 100k Iso ar putea fi disponibil pe el. Nu spun ca acestea vor fi cifrele, dar in 10 ani vor fi la acest nivel, sau mai sus.
Va par putini 4 Mpx ? Miscari de 1 pixel reduc informatia la sfert.
Un fisier la aparat de 24Mpx, miscat pe diagonala 1 pixel, ramane cu informatie de 6 Mpx. La o miscare de 2 pixeli, informatia coboara la 1,5Mpx. 2 pixeli reprezinta o deplasare de 0,03% ce nu poate fi practic observata.
Pozele cu timpi de expunere uzuali sunt toate in aceasta situatie !

In gara, la Amsterdam, un american folosea 1Ds Mk3 cu 50 f :1,2. Aparatul era pe trepied monstru. Declansa la f : 4,5 si nu dorea sa piarda din rezolutie. Avea si el dreptate. Prea multi acesti Megapixeli ! E aiurea sa ai aparat cu jde Megapixeli sa pozezi subiecte statice din mana. Poti folosi altul cu rezolutie mai mica, montat fix, cu rezultate mai bune.

Directia este clara, Dslr vor avea si ele Lcd orientabil, indispensabil la filmare si nu numai. Acele aparate vor avea si vizari mai bune ca acum. Sony a dat semnalul cu A900 si A850. Sunt multe aparate fotografice simpatice. Am avut Asahi Pentax in 72-77 si mi-a placut. Am folosit Pentax de curand. Obiectivele sunt ok, dar AF e nesigur. Sub ce sunt obisnuit. Ma intereseaza subiecte dinamice. Si nici nu compar cu Af-s, ca ar fi dezastru. Chiar daca unele obiectivele sunt foarte bune, Oly si Pentax nu au un sistem Af competitiv.
Sa vrei e una, sa poti este altceva. Nu sunt singurul care a reactionat fara entuziasm :

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/k7-hands.shtml

Aici apar comparatii cu timpi de reactie la cateva aparate, unele cu date insuportabile :

http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=4086&p=2


Published on October 11, 2009. 8090 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives