Calitatea tehnica nu are importanta, sustineam. Ieri, am fost invitat de dl.Toth la un vernisaj la Centrul Cultural Maghiar, inca nedeschis oficial, pe str.Orlando 8. Stefan avea si o expozitie personala, legata de pastrarea patrimoniului cultural, cu disparitia cimitirului Olosig.

Expozitia principala avea poze facute de Artisti fotografi romani si maghiari. Relativ interesanta, cu multe poze stereotipe si abuz vizibil de P-shop.
Printre ele era si o imagine speciala, facuta de Tamas Andras. Foarte criticabila, dupa unii : un subiect contrast in contrejour, subexpus la fotografiat, stalp electric neclar, voal usor dreapta. Supraexpusa la copiat si scoasa prematur din revelator.

Ei bine, era fotografia cea mai reusita din expozitie. O locomotiva de mocanita pe un pod mic. Tramba mare de fum aruncata se compunea cu podul si cu umbrele.
O poza facuta in 1972, la Borsec.
Dupa data nasterii autorului, a fost facuta la 16 ani. Felicitari d-le Tamas !
Si dupa cum scrie aici, jos, ar fi fost facuta cu aparat Liubitel din bakelita.

http://www.fotoklub.ro/members_ro.html

Le-am cerut parerea lui Stefan si amicului EN, si ei impresionati de fotografie. Nu aveam aparat la mine si nu gasit-o pe net, dar puteti vizita expozitia.

Sa fiu sincer, sunt satul de pozele perfecte tehnic, dar nule ca interes.

Si nu sfatuiesc pe nimeni sa faca poze slabe tehnic.
Spun doar ca trebuie alese fotografii interesante si deosebite, chiar imperfecte tehnic. Una neinteresanta nu face nici 2 bani. Oricat ar fi ea de clara.

Published on January 23, 2010. 4117 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives