en en | ro ro

Presedintele american este, cel putin teoretic, omul cel mai puternic din lume.
Mai apare cate-unul nu prea stralucitor, manipulat de proprii lui oameni, ca actualul in post, un baiat politicos care vorbeste amabil.
Cu 6 luni inainte de alegerile prezidentiale, presedintele care nu mai candideaza, este poreclit rata schioapa-lame duck.

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,545824,00.html

Nimeni nu mai are nevoie de un presedinte la final de mandat, dupa esecurile colosale contra al-Quaeda in Afganistan si Iraq.
Iar cota lui publica este jenanta. Are si responsabilitate redusa. Ultimele 6 luni nu mai are drept sa intervina in economie.

Nu face pomeni electorale ca marirea pensiilor, promovata de guvernul minoritar PNL, exact in duminica de vot ! Ce, doar Ludovic al XV (nu Orban) folosea doctrina : Dupa mine, potopul !

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/799270/EDITORIALUL-EVZ-Orban---sindicalistu-ne-da-tichete-cadou/

Bietul nr.16, un rege cumsecade, pasionat de broaste si incuietori, i-a platit nota la ghilotina. Dar cine va plati nota, in Romania anului 2009 ? Cum cine ? Noi, bine-inteles !

Vorbeam despre presedintele american. La anul va fi un alt nume. O tendinta normala ar fi sa alegi pe cineva, care sa se comporte invers alegerii dovedite gresite. Prin analogie, alternativa cea mai apropiata de deziderat este Barack Obama. Sloganul lui : "Yes, We Can" suna foarte bine.
Dar nimeni nu a inteles cum o pot face. Pentru ca tara se conduce cu o echipa, care lucreaza in baza unui program, convenit public. Care program, care echipa ?
Ziaristii considera ca echipa lui este specializata doar in marketing politic.
Bine, bine, si dupa alegeri ?

Desi departe, in spatele Americii, noi am constatat deja ca sloganurile nu asigura succesul, ci oamenii corecti si competenti, care aplica programe inspirate, adaptate realitatii. Care noua ne lipsesc. Avem noi altii, dar conteaza mai mult viata oamenilor, decat ce scriu ei pe hartie.

Ce bine este sa fugi de responsabilitati, cum fac membri ai actualului guvern.
Si ce greu este sa raspunzi pentru deciziile gresite. Mai bine lipsa.

Published on April 11, 2008. 4177 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives