en en | ro ro

Am avut ocazii numeroase, sa vad cum functioneaza presa romana. In 2000 a fost promovat planul de dezvoltare urbanistica al capitalei. Ultimul fusese aprobat in 1933. Tovarasul Ceaska nu a aprobat cadrul, kare sa il opreaska pe el, marele Kar(P)maci, sa faca absolut orice ar fi avut kef.

In 2000, mai eram seful directiei Urbanism din PMB. Am fost asaltat de ziaristi de la diverse media. Posturile Tv inregistrau un material concret. Ceilalti lucrau pe principiul telefonului fara fir. Aparea un colaborator extern, neinformat, care nu prea intelegea. Confunda centrul istoric cu drumul de centura al orasului. Acesta scria ceva, ce i se parea demn de atentie. Mergea la redactor, care nici el nu pricepea mare lucru. Rescria materialul. Ajungeau la redactorul-sef, care urmarea un singur scop. Prin titlu, sa sugereze ca articolul ar fi o stire bomba. Din greseala in greseala, spre victoria finala. Am inceput sa dau si pagini gata scrise, pe diverse subiecte, sa nu apara greseli. Tot degeaba. Exagerarile au priza mai mare la public, decat un text exact, spuneau ei.

Mediile din Romania au patroni cu interese.
Nu exista ziaristi specializati, pe domenii. Nu ii intereseaza subiectul, cat banii luati. Se scriu si articole la comanda. Care promoveaza interesele financiare, unele murdare, ale celor care platesc. Patronul cotidianului zet, membru de frunte al unui partid, a finantat partidul advers, in campania electorala, cu o suma de 8 ori mai mare decat propriul partid. De ce ? Aveau castiguri mu-u-ult mai mari impreuna, din banii contribuabililor care platesc impozite. Bani care se imparteau. Redactorul sef de la cotidianul Z ataca sistematic adversarii patronului. Nu te miri, daca ii vezi masinile. Si mai ales contul.
Ziarele in tabloid costa putin, se vand in multe exemplare, cu beneficii, la populatia neinformata. As spune ca reprezentantii Ringier au pus un diagnostic exact. Problema nu ar fi dorinta de castig a trusturilor de presa, cat calitatea execrabila a unora dintre oamenii, ajunsi in presa. Nu toti, desigur.

Articol pentru sapunari spuneti, d-le Lupas ? Asta era evident.
Inteleg ca nu va pasa.
In opinia dvs, pentru aceia pot fi, sau chiar trebuie batuti campii ? Oare ? Daca noua nu ne pasa, atunci pentru Ei, semnalul e clar. Merge si asa ! Nu mai merge, de mult. Prostia ar trebui limitata, si mai ales mitocania si impostura, in toate domeniile ! Daca oamenii normali nu isi impartasesc parerile si informatiile, canaliile si impostorii isi continua activitatea. Inclusiv in fotografie. Dar poate ca ma insel. Iata un articol, de azi, cu promovarea Artei fotografice.

http://www.ziua.ro/display.php?id=204783&data=2006-08-04&ziua=8f42b2778c85a7324699c30305a779fe
Si locul desfasurarii apartine, din sponsorizari internationale dirijate, unuia dintre castigatori.

Ca sa fie apreciati, Imparatii romani aveau o reteta sigura. Ofereau paine si mai ales circ. Fotbalul, circul actual al celor amarati, fara paine, continua cu Jiji, Meme si alte oi negre.

Published on August 04, 2006. 3946 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives